Agenda

28.05.2016
Up with people - The Journey
01.07.2016
Zomervakantie
02.07.2016
Proclamatie

In De Kijker

15.02.2016
PXL-Tech meets PXL-Music
19.10.2015
Producer/engineer Geoff Emerick te gast bij PXL-Music
20.08.2015
PXL-Music op Pukkelpop 2015

In De Media

14.05.2016
Eva De Roo (Studio Brussel) op Vuurdoop 2016
22.04.2016
Hogeschool PXL brak uit op 20 en 21 april 2016
15.02.2016
Internationale toppers over de vloer bij PXL-Music

In Beeld

pxl in beeld
Infodag

Welkom

PXL-Music bevat alle elementen waar het om draait in de hedendaagse pop- en rockwereld. Durf, vernieuwing, toevalligheid, spelen met het moment, inzicht, gevoel, grenzeloosheid, geschiedenis, spirit … kortom, rock 'n roll. Trefwoorden die we in alle geledingen van de opleiding laten terugkomen. Onze lectoren, studenten, oud-studenten, de omgeving en de lucht: ze zijn doordrongen van deze levensattitude. De wereld van popmuziek is een wereld van beleving. Daar begint het mee, daar eindigt het mee. Alles daartussen is het structureren van en het werken hiermee. Dit betekent vluchtigheid, inspelen op momenten en mogelijkheden, het gevoel veruitwendigen in een geluid, een sfeer, een genot. Een genot dat bestaat uit kennis en kunde. Een genot dat groter wordt en de wereld verkent door het in banen te leiden.

Onze opleidingen beantwoorden aan de realiteit van de muzieksector. Studenten worden opgeleid tot muzikant, muziektechnieker of muziekmanager, die de nodige professionele ervaring bezitten, een hands-on mentaliteit hebben, zich op een praktisch vlotte manier bewegen in de sector en creatief én ondernemend zijn. Ze zijn professionals die geen landsgrenzen schuwen, platgereden paden durven verlaten en daarbinnen beschikken over het nodige vakmanschap om een eigen beroepspraktijk vorm te geven. De opleiding biedt niet enkel de nodige grondstoffen om uit te groeien tot een vakexpert binnen de eigen discipline. Tijdens tal van projecten leren studenten samenwerken, initiatief nemen, creatief denken, zichzelf uitvinden, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.  Praktijkervaring staat centraal.

Het spreekt voor zich dat we studenten zoeken die reeds een forse bagage en kennis hebben in de pop en rock en graag in teamverband aan de slag willen gaan. Wees dus gewaarschuwd: enkel met een grenzeloze motivatie, een onnavolgbare goesting en bakken doorzettingsvermogen kan je aan PXL-Music studeren.

Gert Stinckens
departementshoofd

Je kandidaat stellen voor de bacheloropleiding Pop- en rockmuziek

Vooraleer je kan starten met studeren in de bacheloropleiding Pop- en rockmuziek dien je een selectieprocedure te doorlopen. Door het specifieke karakter van deze opleiding en de sterke begeleiding kan slechts een beperkt aantal studenten toegelaten worden tot de opleiding.

Meer informatie over de selectieprocedure vind je in de rubriek ‘Je kandidaat stellen’ op de pagina’s van de afstudeerrichtingen Muzikant, Muziekmanagement en Muziektechniek.

 

Basisopleidingen

Muziekmanagement

Muziekmanagement

Muziektechniek

Muziektechniek

Muzikant

Muzikant

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer