Mobiliteit tijdens de start van het academiejaar

Op maandag 18 september gaat het academiejaar van start. In Hasselt valt deze start samen met de kermisperiode. Op vlak van mobiliteit staat er dus een uitdagende week voor de deur, waarin we allemaal net die extra inspanning zullen moeten doen. Zeker als je les volgt op Campus Elfde Linie, Campus Vildersstraat en/of Campus Quartier Canal.

Hogeschool PXL wil haar studenten echter niet zonder meer in de kou laten staan. Daarom sommen we graag enkele mogelijkheden voor jullie op!

Met de fiets

Als fietser ervaar je ongetwijfeld het minste hinder van de kermis. Wist je al dat je via Hogeschool PXL op verschillende manieren een fiets kan lenen? Zo zijn er de dagfietsen op Campus Elfde Linie en Campus Diepenbeek. Wie een heel jaar een gratis fiets wil lenen, kan terecht op www.fietsbasis.be/studentenfiets om er een fiets te reserveren. (Je dient wel een waarborg van € 70 per fiets te betalen.) Daarnaast vind je sinds dit jaar ook de groene Mobit-fietsen terug over heel Hasselt.

Met het openbaar vervoer

De Lijn leidt een aantal van haar bussen om. Het is dus verstandig zeker jouw reisweg even na te gaan! (Hier vind je alvast de omleidingsberichten.)
Wie met de trein komt, in de buurt woont of op kot zit, kan met een campuspas voor maar € 20 per jaar de bus nemen. Deze pas is geldig in (bijna) heel Hasselt en Diepenbeek en is uitsluitend te koop aan de STUVO-balie (doorlopend, tweede verdieping gebouw D Campus Elfde Linie) of op de campussecretariaten van de campussen Guffenslaan, Diepenbeek en Vildersstraat. Meer info via www.delijn.be/campuspashasselt.

Toch met de auto naar campus Elfde Linie of campus Vildersstraat?

Probeer zoveel mogelijk te carpoolen. Een aantal parkeerplaatsen wordt immers ingenomen door de kermis (parking Dusartplein, parking Boudewijnlaan).
Kom je uit de richting van de Kempische Steenweg, rij dan naar de parking van de Japanse Tuin. We hebben tijdelijke afspraken met de stad Hasselt over het gebruiken van deze plaatsen.
Kom je uit de richting van de Luikersteenweg of Kinepolis? Rijd dan door naar Parking Hawaï. Deze is net heraangelegd en is ook tijdens de kermis bereikbaar.

Op zoek naar andere alternatieven? Bekijk dan zeker ook de informatie over gratis parkeren van de stad Hasselt.

Meer informatie

Meer informatie over studentenmobiliteit? Surf dan naar www.pxl.be/mobiliteit. Daar vind je bijvoorbeeld ook de campusplannetjes van al onze andere campussen! Je kan met je vragen ook steeds per mail terecht via mobiliteit@pxl.be.