Studietraject

Om een bachelordiploma te behalen, dien je 180 studiepunten te verwerven. Voor het diploma professionele bachelor in de Verpleegkunde te behalen dien je 240 studiepunten te verwerven. Je kan je inschrijven voor een modeltraject of voor een geïndividualiseerd traject.

Studiepunten

1 studiepunt komt overeen met 25 à 30 uren studietijd. De totale studietijd zou dus tussen 1.500 en 1.800 uur per jaar liggen voor een voltijds student in een modeltraject. Deze studietijd omvat zowel contacturen als andere studieactiviteiten.

Modeltraject

Een bacheloropleiding omvat 180 studiepunten of 240 studiepunten voor de professionele bachelor in de Verpleegkunde.
Voor elke bacheloropleiding aan Hogeschool PXL bieden we een voltijds en een geïndividualiseerd programma aan (individueel traject).
Een voltijds modeltraject voor een bacheloropleiding bestaat uit 3 opeenvolgende trajectschijven van elk 60 studiepunten. De professionele bachelor in de Verpleegkunde bestaat uit 4 trajectschijven van elk 60 studiepunten.
In normale omstandigheden doe je één jaar over een trajectschijf.

Geïndividualiseerd traject (individueel traject)

Een geïndividualiseerd programma is een traject waarbij jij kiest hoe je je opleidingsprogramma wilt doorlopen. Je kiest zelf welke opleidingsonderdelen (vakken) je per academiejaar zal volgen.
Wanneer je niet geslaagd bent voor een academiejaar en je opleidingsonderdelen moet hernemen, is de kans reëel dat je een individueel traject zal moeten aanvragen. Je bent steeds verplicht om de opleidingsonderdelen waarvoor je niet geslaagd bent, het volgende academiejaar op te nemen in je studieprogramma.
Iedere inschrijving die afwijkt van het modeltraject, is een geïndividualiseerd traject (IT).
Voor deze aanvraag dien je je te richten tot de trajectbegeleider van de opleiding.