Nieuws

PXL-Bibliotheek op Facebook

We zijn inmiddels ook op Facebook te vinden, neem hier gerust eens een kijkje en like onze pagina om up-to-date te blijven van de laatste ins & outs.

Facebookpagina PXL-Bibliotheek

Meet your next favorite book: boekenruilkast

Heb je geen plaats meer in je boekenkast en wil je graag plaats maken?
Heb je een goed of leerrijk boek gelezen en wil je dit delen met anderen?
Zet je boek gerust in onze boekenruilkast (locatie PXL-Congress, gebouw D op campus Elfde Linie) waar je boeken kan achterlaten, meenemen of juist één ruilen.

Ook ervaringen met anderen kunnen gedeeld worden, via een bijlage in het boek, met bijvoorbeeld hoeveel sterren een boek krijgt en waarom. Op die manier staat het beleven van het boek centraal, ook al moet je het dan niet meer hebben.

Om hiermee te starten, hebben we veel boeken nodig dus je bent van harte welkom om je steentje bij te dragen en deel te nemen aan dit project. En wie weet vind je zo wel jouw ‘next favorite book’…

We wensen je veel ruil- en leesplezier!

Update catalogus

Begin februari is ons uitleensysteem geüpgraded. Hierdoor kan het zijn dat je problemen ondervindt bij het reserveren en verlengen van boeken. Je mag altijd mailen naar bibliotheek@pxl.be als je vragen hebt. Onze excuses voor het ongemak.

De digitale PXL-Bibliotheek: nieuw in 2015

Databanken

Een upgrade van de Academic Search Premier en de Business Source Premier, naar respectievelijk:

·         Academic Search Complete

Academic Search Complete, een multidisciplinaire databank met meer dan 8.500 wetenschappelijke tijdschriften (fulltext)

·         Business Source Complete

Business Source Complete: deze databank bevat 1.970 wetenschappelijke tijdschriften waarin oa. alle aspecten van management aan bod komen. Verder bevat deze databank een ruime collectie business magazines (waaronder bekende titels zoals Bloomberg Business Week, Forbes, Fortune, Harvard Business Review en Money)

Nieuw: Art Source

Art Source biedt toegang tot meer dan 600 tijdschriften uit verschillende artistieke domeinen, waaronder architectuur en architectuurgeschiedenis, film, fotografie, grafisch design, kunstgeschiedenis, landschapsarchitectuur, televisie en video.

Ebooks

Daarnaast worden de Ebooks - Academic Collection van Ebsco verdergezet.
De Ebooks van Elsevier zijn uitgebreid met Nederlandstalige boeken in het domein verpleegkunde.

Aanwinstenlijsten

Naast de digitale informatie kopen we natuurlijk ook regelmatig nieuwe boeken aan om onze collectie up-to-date te houden voor alle opleidingsgebieden. Hieronder kun je een overzicht downloaden van de aanwinsten van 2013 en 2014.

Aanwinstenlijst 2015 (t/m juni)

Aanwinstenlijst 2014

Aanwinstenlijst 2013