Nieuws

Nieuw

Gopress: de digitale persdatabank die - met een vertraging van twee dagen na publicatie - toegang biedt tot de fulltext artikelen, verschenen in Vlaamse kranten en actualiteitenmagazines, cf. databanken en deze link. Online registreren kan alleen op de PXL-campus, op basis van je PXL-mailadres.
Na registratie ontvang je een login waarmee je Gopress ook off-campus kan raadplegen.

Ondernemingsdatabank, tips en advies van Indicator, cfr. databanken op deze website bij bibliotheek.

Leerrijk: online naslagwerk van Plantyn, informeert over alle aspecten van leren. Bevat een uitgebreid aanbod aan gedigitaliseerde artikels, werkmateriaal, mediabestanden, … cfr Databanken

Kluwer-databanken niet meer off-campus te raadplegen

De Kluwer-databanken kunnen niet off-campus geraadpleegd worden. Vandaar dat de link “databanken thuis” geen toegang biedt tot Jura, monKEY, Mercatus. Het is o.w.v. auteursrechtelijke redenen dat Kluwer deze voorwaarden contractueel oplegt. Natuurlijk hebben studenten en personeelsleden van Hogeschool PXL nog steeds toegang tot de databanken op de PXL-campus.

Afstudeerprojecten PXL-studenten op internet via DoKS

DoKS staat voor de ontwikkeling van een hogeschoolkennisportal met 'Document and knowledge sharing application', kortweg DoKS: een webplatform voor beheer en publicatie van documenten.

Via DoKS maakt de PXL-bibliotheek de scripties of afstudeerprojecten van de studenten van Hogeschool PXL kenbaar op het internet.

Bovenaan de pagina vind je een zoekscherm, waarin je kan zoeken op auteur, op elk woord in de titel of abstract en zelfs op de full-text.

Voor de meeste opleidingen is van de afstudeerprojecten de titel met auteur opgenomen, met hierbij meestal een abstract en, indien beschikbaar, de full-text informatie in pdf.

Voor meer informatie kan je terecht bij Marleen Hoogmartens.