Registratie toelatingsproef

Muziekmanagement

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Pop- en rockmuziek

Schrijf je in
PXL nieuws

Fréderic Busscher

popcoach

Hogeschool PXL is een moderne hogeschool: ondernemend, netwerkend, onderzoekend, dienstverlenend, kwaliteitsvol, internationaal, democratisch en succesvol.
We hopen dat je aan onze hogeschool…

Meer
PXL nieuws

Gert Stinckens

departementshoofd

Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken 'in de muziek', een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen.

PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende…

Meer
PXL nieuws

Eric De Vuyst

werkveld

PXL-Music zorgt voor een uitstekende basis, zowel theoretisch als praktisch. Wanneer de studenten hun stage aanvangen, groeien ze snel in hun zelfstandigheid waardoor hun stage een echte kennismaking…

Meer
PXL nieuws

Stijn Debontridder

alumnus

Na mijn studies voor leraar wist ik zonder enige twijfel dat mijn enige echte passie muziek was. PXL-Music was de enige school in België die zich waagde aan een managementopleiding voor…

Meer

De opleiding

MuziekmanagementMuziekmanagement is een afstudeerrichting van de driejarige Bachelor in de Pop- en rockmuziek (180 studiepunten) die sinds 2008 ingericht wordt door PXL-Music. In deze richting word je opgeleid tot ondernemer, projectleider en manager. Je bouwt aan een eigen profiel dat je optimaal wapent om je te handhaven in het latere beroepsleven.

Het onderwijsconcept van de opleiding bestaat uit opdrachtgestuurd en projectmatig onderwijs. We streven ernaar professionals te vormen met voldoende vakmanschap enerzijds, maar die anderzijds ook in staat zijn creatieve oplossingen te bedenken, te ondernemen en te innoveren. De projecten staan dan ook centraal. Deze zorgen ervoor dat je het nodige vakmanschap (kennis en vaardigheden) dat je opdoet in sequentiële opleidingsonderdelen als Zakelijke aspecten, Marketing en promotie, Boekhouden, Webtechnologie, Financieel beheer en Event management, direct kan omzetten in praktijkervaring.

In de eerste bachelor starten we met eenvoudige projecten waarbij het planmatig werken en teamwork centraal staan terwijl je al doende de actoren uit de industrie beter leert kennen. In de volgende jaren krijg je meer verantwoordelijkheid binnen de projecten: je organiseert met de klas een eigen festival, je begeleidt bands in hun groei en je bent uiteindelijk volledig verantwoordelijk voor de goede afloop van je eigen afstudeerproject. Bovendien loop je in je laatste bachelor ook nog minstens 12 weken stage in een binnen- of buitenlands bedrijf.

Muziek in beweging

Studeren is niet vrijblijvend. Wat we doen en leren, vindt zijn betekenis in de wereld van vandaag en morgen. In een tijdperk waarin wel dagelijks een artikel in de krant staat over de ondergang van de muziekindustrie, boomt het club- en festivalcircuit als nooit tevoren en voeren acts van eigen bodem de hitlijsten in Vlaanderen aan. De muziekindustrie leeft zeker nog! Maar, net zoals alle andere industrietakken, wordt ze voortdurend getest op haar aanpassingsvermogen aan een wereld waarin de technologie met grote snelheid vooruitgang boekt en waarin grenzen steeds minder betekenis hebben. Het is aan jou om de uitdaging aan te gaan en de muziekindustrie mee te vormen met aandacht voor de veranderende wensen van de muziekgebruiker en met respect voor de culturele waarde van het product waarmee je omspringt.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

01.10.2018
Opening academiejaar
03.10.2018
Student Take Off
24.10.2018
Infoavond ouders eerstejaars- en nieuwe studenten

In De Kijker

23.09.2018
PXL-Music en Kunstnetwerk Haspengouw organiseren 'Art Pop Pop Art'
02.05.2018
PXL-Music presenteert je de CD-ruilkast 'Eat Dis'c'
26.04.2018
PXL-Music organiseert 'Wheels'

In De Media

07.06.2018
PXL-Music Research duikt in de data van de Belgische muziekindustrie en onthult meest boze Belgische song op Spotify
23.05.2018
Inhuldiging Cosmogolem
17.05.2018
Muzikanten van morgen tonen wat ze kunnen op Vuurdoop in Hasselt

In Beeld

pxl in beeld
Start academiejaar 2018-2019

PXL-Krant

Ontdek ons volledige aanbod in het PXL-krantje.

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Fréderic Busscher

Fréderic Busscher

popcoach

+32 472 51 12 22

frederic.busscher@pxl.be