Registratie toelatingsproef

Muziekmanagement

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Pop- en rockmuziek

Schrijf je in
PXL nieuws

Fréderic Busscher

popcoach

Hogeschool PXL is een moderne hogeschool: ondernemend, netwerkend, onderzoekend, dienstverlenend, kwaliteitsvol, internationaal, democratisch en succesvol.
We hopen dat je aan onze hogeschool…

Meer
PXL nieuws

Gert Stinckens

departementshoofd

Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken 'in de muziek', een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen.

PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende…

Meer
PXL nieuws

Eric De Vuyst

werkveld

PXL-Music zorgt voor een uitstekende basis, zowel theoretisch als praktisch. Wanneer de studenten hun stage aanvangen, groeien ze snel in hun zelfstandigheid waardoor hun stage een echte kennismaking…

Meer
PXL nieuws

Stijn Debontridder

alumnus

Na mijn studies voor leraar wist ik zonder enige twijfel dat mijn enige echte passie muziek was. PXL-Music was de enige school in België die zich waagde aan een managementopleiding voor…

Meer

De opleiding

Muziekmanagement is een afstudeerrichting van de driejarige Bachelor in de Pop- en rockmuziek (180 studiepunten) die sinds 2008 ingericht wordt door PXL-Music. In deze richting word je opgeleid tot ondernemer, projectleider en manager. Je bouwt aan een eigen profiel dat je optimaal wapent om je te handhaven in het latere beroepsleven.

Het onderwijsconcept van de opleiding bestaat uit opdrachtgestuurd en projectmatig onderwijs. We streven ernaar professionals te vormen met voldoende vakmanschap enerzijds, maar die anderzijds ook in staat zijn creatieve oplossingen te bedenken, te ondernemen en te innoveren. De projecten staan dan ook centraal. Deze zorgen ervoor dat je het nodige vakmanschap (kennis en vaardigheden) dat je opdoet in sequentiële opleidingsonderdelen als Zakelijke aspecten, Marketing en promotie, Boekhouden, Webtechnologie, Financieel beheer en Event management, direct kan omzetten in praktijkervaring.

In de eerste bachelor starten we met eenvoudige projecten waarbij het planmatig werken en teamwork centraal staan terwijl je al doende de actoren uit de industrie beter leert kennen. In de volgende jaren krijg je meer verantwoordelijkheid binnen de projecten: je organiseert met de klas een eigen festival, je begeleidt bands in hun groei en je bent uiteindelijk volledig verantwoordelijk voor de goede afloop van je eigen afstudeerproject. Bovendien loop je in je laatste bachelor ook nog minstens 12 weken stage in een binnen- of buitenlands bedrijf.

Muziek in beweging

Studeren is niet vrijblijvend. Wat we doen en leren, vindt zijn betekenis in de wereld van vandaag en morgen. In een tijdperk waarin wel dagelijks een artikel in de krant staat over de ondergang van de muziekindustrie, boomt het club- en festivalcircuit als nooit tevoren en voeren acts van eigen bodem de hitlijsten in Vlaanderen aan. De muziekindustrie leeft zeker nog! Maar, net zoals alle andere industrietakken, wordt ze voortdurend getest op haar aanpassingsvermogen aan een wereld waarin de technologie met grote snelheid vooruitgang boekt en waarin grenzen steeds minder betekenis hebben. Het is aan jou om de uitdaging aan te gaan en de muziekindustrie mee te vormen met aandacht voor de veranderende wensen van de muziekgebruiker en met respect voor de culturele waarde van het product waarmee je omspringt.

 

 

Actueel

Agenda

30.06.2018
Proclamatie
01.07.2018
Zomervakantie
29.10.2018
Herfstvakantie

In De Kijker

02.05.2018
PXL-Music presenteert je de CD-ruilkast 'Eat Dis'c'
26.04.2018
PXL-Music organiseert 'Wheels'
06.02.2017
Internationale week PXL-Music

In De Media

03.05.2018
Studenten dopen auto van PXL-directeur Ben Lambrechts om tot Vuurdoop-mobiel
26.04.2018
PXL Breekt Uit
25.01.2018
Limburgse band Portland is één van de drie winnaars van "De Nieuwe Lichting"

In Beeld

pxl in beeld
Infodag

PXL-Krant

Ontdek ons volledige aanbod in het PXL-krantje.

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Fréderic Busscher

Fréderic Busscher

popcoach

+32 472 51 12 22

frederic.busscher@pxl.be