MOOC

Een MOOC is een Massive Open Online Course. In het voorjaar 2015 organiseerde Hogeschool PXL een MOOC over mediawijsheid. Deze MOOC is nog steeds toegankelijk via http://edx.pxl.be.

Op 9 januari 2017 start de MOOC (massive open online course) en loopt 3 maanden live, over gepersonaliseerd leren realiseren met tablets. Het lesmateriaal kan steeds geraadpleegd worden. 

De deelnemer bepaalt tijdens deze 3 maanden zelf wanneer en waar hij de cursus volgt. Deze MOOC is nl. opgebouwd volgens het principe ‘anytime anywhere learning’.

Deze MOOC wordt vormgegeven vanuit het onderzoeksproject Tablio over tablets in het onderwijs. Het project Tablio is nauw verbonden aan de lerarenopleiding lager en secundair onderwijs van Hogeschool PXL. In de MOOC zal een mix van inspiratievoorbeelden, opdrachten en live-sessies aangeboden worden. De deelnemers worden tevens uitgedaagd om een actieve bijdrage te leveren aan de MOOC.

Zoek je naar manieren om nog beter in te spelen op verschillen tussen leerlingen?
Ben je bereid om je eigen onderwijspraktijk onder de loep te nemen?
Werk je al met tablets, maar heb je hieromtrent nog vragen?
Ga je graag in interactie met collega’s en zet je graag in op het leren van elkaar?
Dan is deze MOOC zeker iets voor jou!

Schrijf je nu in voor deze MOOC

Kostprijs: gratis
Looptijd: gedurende drie maanden
Voertaal: Nederlands
Beginsituatie: enige kennis van de tablet als leermiddel
Begeleiders: De MOOC wordt begeleid door onderzoekers Dorien Wassink, Hanne Rosius, Koen Vandenhoudt en onderzoekscoördinator Wouter Hustinx.
Doelgroep: Leraren lager - en secundair onderwijs; Student-leraren uit de lerarenopleidingen lager – en secundair onderwijs; Lerarenopleiders; Docenten hogeschool of universiteit; Pedagogische ICT-coördinatoren; Pedagogisch begeleiders; Directies

 

Contactinformatie:

Koen Vandenhoudt

e| koen.vandenhoudt@pxl.be

g| + 32 473 72 31 11

Hanne Rosius

e| hanne.rosius@pxl.be

Dorien Wassink

e| dorien.wassink@pxl.be