Ontmoetingsmomenten studiekeuzebegeleiders

We organiseren 3 verschillende ontmoetingsmomenten voor studiekeuzebegeleiders (secundair onderwijs, CLB, …

De sessies bieden heel wat nieuwe informatie en hands-on oefeningen zodat elke studiekeuzebegeleider na afloop met nieuwe ideeën en tools aan de slag kan. Daarnaast zal er plaats zijn voor het delen van good practices en het uitwisselen van kennis en vaardigheden m.b.t. studiekeuzebegeleiding in het secundair onderwijs.

In sessie 1 staan we stil bij jullie noden en wensen. We geven jullie een update van de nieuwe structuur van het hoger onderwijs, het verschil tussen het graduaat en de bacheloropleiding, de werking van het leerkrediet, de verschillen met het secundair onderwijs en sturen jullie naar huis met enkele kant-en-klare werkvormen.

In sessie 2 zoomen we in op de verschillen in het hoger onderwijs: Les volgen in aula’s, grote hoeveelheden leerstof verwerkt krijgen, meer zelfstandigheid,… De overstap naar het hoger onderwijs kan voor sommigen even wennen zijn. We laten jullie ervaren hoe de lessen binnen de graduaatsopleidingen, bacheloropleidingen en masteropleidingen georganiseerd worden.

In sessie 3 krijgen jullie de keuze tussen een aanbod: gaande van  “Wat is een goede studiekeuze en hoe kunnen we jongeren begeleiden”, “verkenning van methodieken en materialen die ingezet kunnen worden binnen studiekeuzebegeleiding” tot “ aan de slag gaan met coaching- en gesprekstechnieken”.

Doelgroep: Studiekeuzebegeleiders, CLB-medewerkers, SOHO-coördinatoren

Data:

  • donderdag 28 november - 13u30 tot 16u00 (PXL-Education - Vildersstraat 5 - 3500 HASSELT)
  • woensdag 22 januari - van 9u30 tot 12u
  • woensdag 18 maart - van 9u30 tot 12u

Locatie: PXL-Congress - Elfde Liniestraat 23a (gebouw D) - 3500 Hasselt

Contact & inschrijven: Elke Martens, Relatiebeheerder Secundair Onderwijs, elke.martens@pxl.be. Inschrijven kan via deze link: https://inschrijfformulieren.pxl.be/inschrijving.aspx?form_ID=9aa9cc09

Deelnameprijs: Gratis