Een website vol talent

Ontdek de afstudeerprojecten van de bachelors en masters van Hogeschool PXL

Deze site www.talentenkrant.be het resultaat van bloed, zweet en tranen. En voor één keer hebben we het niet over de inspanningen van de makers ervan, maar wel van de PXL-studenten die dit jaar afstuderen als professionele bachelor of als master in de kunsten. Dat er veel talent zit in onze hogeschool wisten wij al. Dat er veel talent zit in Limburg wist u al.

Zoals gebruikelijk is voor laatstejaars, hebben zij hun talent ook aangesproken om een goede bachelor- of masterproef te produceren. Vaak het resultaat van lange en harde arbeid. En omdat we die eindwerken niet graag zonder meer klasseren in bibliotheek-en boekenkasten, hebben we een greep uit het volledige aanbod gebundeld op deze site. Wij zijn alvast fier op onze afgestudeerden!

In onze online talentenkrant bieden we plaats aan alle talententen. Het is de ideale site om op zoek te gaan naar het talent dat bij u of uw organisatie past. In het hoger onderwijs zijn de examens dezer dagen achter de rug. En de traditie wil dat we in deze periode onze afstuderende studenten in de bloemetjes zetten. Niet onverdiend, want veel studenten hebben tijd en moeite geïnvesteerd in hun opleiding. Het heeft doorzettingsvermogen gekost om aan de eindmeet de titel van bachelor of master in ontvangst te mogen nemen. Die titel geeft kansen. De schoolverlatersstudie van de VDAB liegt er niet om. Hoger opgeleiden zijn en blijven gegeerd op de arbeidsmarkt. Bijna alle afgestudeerden van Hogeschool PXL vinden binnen het jaar werk. Velen zetten de stap naar het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg-, cultuur-, of een andere sector. Maar ook heel wat van onze afgestudeerden starten als zelfstandige, of gaan verder met de onderneming die ze tijdens hun studie al hadden opgestart.