Schrijf je in

Agenda

Voedselveiligheid

20/09/2019
PXL-Tech - Campus Diepenbeek - Agoralaan (gebouw H) - 3590 Diepenbeek

Tijdstip

Vrijdag 20 september 2019 | 08.30u - 12.45u

Inleiding

Onze voedselketen staat of valt met voedselveiligheid, geen wonder dat ook de overheid steeds meer van zich laat horen op dit vlak. De wetgeving op autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen is een tijd geleden ingegaan en daarna werden ook de aangepaste allergenenwetgeving en de nieuwe hygiënerichtlijn van kracht.

Deze cursus is opgebouwd uit vier delen. Eerst behandelen we HACCP gerelateerde onderwerpen (Hazard Analysis and Critical Control Points). In het tweede deel komen de wettelijke aspecten aan bod die te maken hebben met voedselwetgeving en hygiëne. Het derde deel gaat in op de Industriële standaarden voor voedselveiligheid. We sluiten af met ondersteunende systemen die bijdragen aan voedselveiligheid.

Na het volgen van deze opleiding heeft u een stevige basis omdat u enerzijds weet hoe u kunt voldoen aan de eisen van de wetgeving inzake voedselveiligheid en anderzijds ook invulling kunt geven aan de klantenverwachtingen.

Programma

Deel 1: HACCP
- Voedselveiligheid, een probleem
- Voedselverontreiniging en preventieve maatregelen
- Risicoanalyse
- HACCP: een preventieve aanpak om veilig voedsel te garanderen

Deel 2: Wettelijke aspecten
- Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)
- General Food Law
- Hygiënewetgeving

Deel 3: Industriële standaarden voor voedselveiligheid
- Certificeerbare standaarden BRC – IFS – ISO22000

Deel 4: Ondersteunende systemen
- Prerequisite Programs
- Structuur en indeling van een voedselproductiebedrijf
- Persoonlijke hygiëne
- Hygiënisch ontwerp van installa??es
- Smeermiddelen
- Reiniging en desinfectie
- Ongediertebestrijding
- Traceerbaarheid
- Productbescherming: productvreemde delen
- Recall
- Food fraud

Lesdata

20 & 27 september 2019,
4, 11, 18 & 25 oktober 2019,
8, 15 & 22 november 2019,
6 december 2018,
telkens van 08.45u tot 12.45u.  Er is een pauze voorzien van 10.30u tot 10.45u.

Inschrijven kan tot en met donderdag 12 september 2019.
Kosteloos annuleren kan tot en met donderdag 12 september 2019.

Inlichtingen


ir. Johan Vandercappellen
coördinator permanente vorming Voedselveiligheid
t| +32 (0) 11 77 50 10
g| +32 (0) 479 79 07 82
e| johan.vandercappellen@pxl.be

ing. Eric Gielen
coördinator levenslang leren PXL-Tech
g| +32 (0) 489 23 15 95
e| eric.gielen@pxl.be

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die in de voedingssector betrokken is bij voedselveiligheid.

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld is € 395, incl. cursus, toegang tot het elektronisch leerplatform en koffiepauze.

Voor deze opleiding kan er gebruik gemaakt worden van de KMO portefeuille.

Gelieve hiervoor contact op te nemen met maksim.claes@pxl.be voor de opleiding van start gaat.