Agenda

PXL-Social Work: Salon van de Vrijwilliger

26/03/2019
PXL-Congress (gebouw D, Campus Elfde Linie)

Vrijwilligers zijn overal en dragen bij tot een warme samenleving!

Het departement PXL-Social Work benadrukt het belang van de onmisbare inzet van vrijwilligers en maakt je graag warm voor de ondertussen vierde editie van het ‘Salon van de vrijwilliger’ op dinsdag 26 maart 2019.

Op dit evenement, georganiseerd door tweedejaarsstudenten Sociaal werk, kunnen zowel interne als externe geïnteresseerden kennis maken met bijna 50 organisaties die werken met en op zoek zijn naar vrijwilligers. 

“Ook deze editie brengen we vrijwilligers en organisaties samen, om alzo te komen tot een mooie match. Niet enkel geven we organisaties de kans hun werking aan potentiële vrijwilligers voor te stellen en te leren van elkaars aanpak, ook willen we dé ontmoetingsplaats zijn voor toekomstige vrijwilligers. Op een laagdrempelige manier kunnen ze kennis maken met het ruime aanbod vrijwilligersorganisaties”, aldus Miet Swinnen van PXL-Social Work.

Het programma is ongetwijfeld uitnodigend:

13.30 - 15.00 uur: lezing Willem-Jan de Gast
16.00 - 20.00 uur: standenmarkt
16.00 - 17.00 uur: workshop ‘Word vrijwilliger’ (door Vormingplus Limburg)
17.00 - 18.00 uur: workshop ‘Statuut van de vrijwilliger’ (door Vormingplus Limburg)
19.00 uur: uitreiking ‘Limburgse vrijwilligersorganisatie van het jaar’

We bieden dus zowel voor de professionals als voor de vrijwilligers een mooi vormingsaanbod aan:

  • voor jou als organisatie organiseren we een lezing door Willem-Jan de Gast van 13.30 tot 15.00 uur. De heer de Gast is werkzaam bij het Nederlandse kennisinstituut Movisie en auteur van het ‘Basisboek Vrijwilligersmanagement’. Aan de hand van een interactieve lezing bezorgt hij je organisatie tips en tricks voor een betere binding met en het verhogen van de motivatie van je vrijwilligers.
  • voor jou als vrijwilliger  voorzien we een aantal workshops, waarbij je op zoek gaat naar je talenten, alsook meer info krijgt omtrent het vrijwilligersstatuut.

Deelname aan zowel de lezing als de workshops is gratis, maar inschrijving is vereist.

Ook dit jaar sluiten we de avond af met een award uitreiking. We gaan dit keer niet op zoek naar de Limburgse vrijwilliger van het jaar, maar wel naar de ‘Limburgse vrijwilligersorganisatie van het jaar’! Iedereen kan voor deze nominatie vanaf eind februari een stem uitbrengen op de Facebookpagina: ‘Limburgse vrijwilliger van het jaar’. De organisatie met de meeste likes krijgt op het salon deze award overhandigd door minister Vandeurzen.

Ben je benieuwd naar wat vrijwilligerswerk ook voor jou kan betekenen? Spring dan zeker eens binnen op het Salon van de vrijwilliger … misschien vind je wel dé vrijwilliger / vrijwilligersorganisatie van je leven!

Place to be: Hogeschool PXL, PXL-Congress, Elfde-Liniestraat 23, Hasselt.

Interesse om als standhouder te participeren? Neem uiterlijk op 10 februari 2019 contact op met Miet Swinnen via miet.swinnen@pxl.be voor meer informatie.