Agenda

Dag van de Wetenschap: wetenschap met een X-factor

24/11/2013
PXL-Tech, Agoralaan - gebouw H, 3590 Diepenbeek

Een interactieve wetenschapsmarkt met state-of-the-art technologieën uit diverse domeinen. Ook het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Limburg is aanwezig en zet enkele leerlingen uit het middelbaar onderwijs in als techniekambassadeurs. Verder zijn ook een aantal collega's Industriële wetenschappen van de UHasselt paraat.

Wetenschap en technologie saai? Niet op Hogeschool PXL dan toch ...

Wil je zien hoe je je eigen hoofd(je) uit een 3D-printer laat rollen? Een microwarmtekrachtkoppeling, warmtepomp of een pelletketel aan het werk zien? Of leren hoe je met een handige app je bloeddruk kunt meten?

Wil je weten welke materialen je nodig hebt om een passiefhuis te bouwen? Of wil je graag een quickscan van de 'groene' kwaliteit van je buurtspeelplein? Eén adres: PXL-Tech & PXL-IT.

Op een interactieve wetenschapsmarkt laten onze experts en onderzoekers je kennismaken met state-of-the-art technologieën uit heel uiteenlopende domeinen: bouw, elektronica-ICT, elektromechanica, toegepaste informatica en agro- en biotechnologie.
Steevast technologieën met een boeiend verhaal erachter en met een uitgesproken X-factor: de X van PXL, van Xpertise en van Xtra interessant :-)

 

Praktische informatie

De wetenschapsmarkt gaat door in PXL-Tech, Agoralaan - gebouw H, 3590 Diepenbeek van 14.00 tot 17.00 uur.

Je hoeft niet in te schrijven.

Voor meer informatie contacteer je Frank Joosten: frank.joosten@pxl.be.