Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

Agenda

PXL-MAD: Lezing Steinbeisser

24/03/2023
AudiTorium School of Arts PXL-MAD (gebouw G, Campus Elfde Linie)

Op vrijdag 24 maart 2023 organiseert de afstudeerrichting Juweelontwerp & edelsmeedkunst van School of Arts PXL-MAD een online lezing van Steinbeisser. De Experimentele Gastronomie van Steinbeisser brengt gerenommeerde chef-koks en kunstenaars samen voor een unieke culinaire ervaring. Eten en drinken zijn volledig plantaardig (veganistisch) en afkomstig van lokale biologische en biodynamische (Demeter) producenten. Kunstenaars maken bestek en servies met als doelstelling te experimenteren en te zoeken op welke nieuwe manier je van eten kan genieten. De diners tonen de hedendaagse keuken op het hoogste niveau, waarbij design, gastronomie en natuur worden verenigd.

Kijk hier voor een voorproefje.

Steinbeissers online winkel ‘Jouw’, gelanceerd in 2016, presenteert een verzameling buitengewone serviesstukken gemaakt door kunstenaars voor de Experimentele Gastronomie. Gedreven door een zoektocht naar nieuwe manieren om van eten te genieten, volgen deze stukken niet de normale regels van bruikbaarheid. In plaats daarvan dagen ze je uit om vooroordelen over de relatie tussen servies en de gebruiker te heroverwegen.

Een deel van de opbrengst van hun projecten gaat naar het herstel van natuurlijke habitats en bedreigde inheemse plantensoorten in Nederland.

Meer info over de organisatie vind je hier.