Op vrijdag 24 maart 2023 organiseert de afstudeerrichting Juweelontwerp & edelsmeedkunst van School of Arts PXL-MAD een online lezing van Steinbeisser. De Experimentele Gastronomie van Steinbeisser brengt gerenommeerde chef-koks en kunstenaars samen voor een unieke culinaire ervaring. Eten en drinken zijn volledig plantaardig (veganistisch) en afkomstig van lokale biologische en biodynamische (Demeter) producenten. Kunstenaars maken bestek en servies met als doelstelling te experimenteren en te zoeken op welke nieuwe manier je van eten kan genieten. De diners tonen de hedendaagse keuken op het hoogste niveau, waarbij design, gastronomie en natuur worden verenigd.
Kijk hier voor een voorproefje.
Steinbeissers online winkel ‘Jouw’, gelanceerd in 2016, presenteert een verzameling buitengewone serviesstukken gemaakt door kunstenaars voor de Experimentele Gastronomie. Gedreven door een zoektocht naar nieuwe manieren om van eten te genieten, volgen deze stukken niet de normale regels van bruikbaarheid. In plaats daarvan dagen ze je uit om vooroordelen over de relatie tussen servies en de gebruiker te heroverwegen.
Een deel van de opbrengst van hun projecten gaat naar het herstel van natuurlijke habitats en bedreigde inheemse plantensoorten in Nederland.
Meer info over de organisatie vind je hier.