Agenda

PXL-MAD: Opening tentoonstelling '65 jaar Hoger Kunstonderwijs te Hasselt'

20/02/2020
School of Arts PXL-MAD (gebouw G, Campus Elfde Linie)

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe kunstateliers bij School of Arts PXL-MAD opent de afstudeerrichting Vrije kunsten een tentoonstelling onder de titel 'Het schilderatelier. 65 jaar Hoger Kunstonderwijs te Hasselt'.

Joannes Késenne, eredocent en curator van deze tentoonstelling, selecteerde 21 werken van 7 docenten / kunstschilders die sinds de start van het hoger kunstonderwijs in Hasselt (1955) tot en met vandaag verbonden waren of nog zijn aan het schilderatelier.

Gelijktijdig toont PXL-MAD in hun nieuwe tentoonstellingsruimte enkele topwerken van wereldberoemde kunstenaars uit de collectie van het S.M.A.K. onder de titel 'No More Boring Art! From the S.M.A.K. Collection curated by Koen van den Broek'.

De feestelijke openingen met inleidingen van o.a. Koen van den Broek (docent Schilderkunst), Joannes Késenne (eredocent en curator) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) vinden plaats op donderdag 20 februari 2020 om 19.00 uur.
De tentoonstellingen zijn tot 31 maart 2020 gratis te bezoeken tijdens de lesuren (maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00 uur).

Wil je de opening gratis bijwonen? Schrijf je dan hier in vóór 19 februari 2020.