Agenda

Forum Vluchtelingen in Limburg

26/10/2015
PXL-Congress, Elfde-Liniestraat 23a, 3500 Hasselt

De vluchtelingenstromen en het leed van vele mensen die hun land verlaten op zoek naar een veilige plek, zijn je zeker niet ontgaan. Velen voelen zich betrokken en willen zich op een of andere manier inzetten.

Hoe doe je dat? Waar begin ik? Waar klop ik aan? Kan dit ook binnen een mooi project binnen onze hogeschool? Waar kan mijn expertise of interesse van pas komen? Kan ik nog wel iets doen? Natuurlijk kan je iets doen!

Hogeschool PXL wil hierbij helpen en nodigt je samen met belangrijke partnerorganisaties uit op het 'Forum Vluchtelingen in Limburg'. Een zinvolle match tussen de noden van de vluchtelingen en jouw competenties en tijd is onze uitdaging.

Programma

19.00 - 22.00 uur: FORUM VLUCHTELINGEN IN LIMBURG

Dit forum omvat drie luiken:

  • om 19.00 en om 20.00 uur: infosessie en getuigenis van een vluchteling
  • van 19.00 tot 22.00 uur: kennismaking met organisaties zoals Fedasil, het Rode Kruis, het Limburgs Platform Vluchtelingen, het Agentschap Integratie en Inburgering, Fonto Nova, Oliv, Pleegzorg Limburg, de stad Hasselt, de Limburgse OCMW's, enz. Deze organisaties lichten toe waar ze voor staan en welke hun belangrijkste noden zijn. Ze komen aan het woord in sessies van maximaal 30 minuten.
  • van 19.00 tot 22.00 uur: standengalerij waarop de verschillende (vrijwilligers)organisaties hun werking voorstellen aan het brede publiek. Ook onze opleidingen stellen hier mogelijke projecten voor.

Je bent van harte welkom op dit forum. Wens je aanwezig te zijn? Gelieve je dan in te schrijven via deze link.