In de kijker

AMIgrow in de finale van de ideeënwedstrijd Start Academy

18/04/2018

Studenten Mathys Awouters (Toegepaste economische wetenschappen, Universiteit Hasselt), Kem Maria Kay (Biotechnologie, Hogeschool PXL), Nadia Burke (Handelsingenieur, Universiteit Hasselt) en Abiola Omolola Ogundiran (Business process management, Universiteit Hasselt) (van links naar rechts op de foto) leerden elkaar twee maanden geleden kennen toe ze het winnende team werden van de brainstormdag 'Innovation Station' georganiseerd door Pitch Please.

Uit de 76 teams die deelnamen aan de ideeënwedstrijd Start Academy, is AMIgrow een van de zes finalisten die op woensdag 18 april 2018 hun finale pitch geven.
De applicatie AMIgrow is een virtuele buddy die pestgedrag en misbruik detecteert door een veilige ruimte te creëren waarbinnen kinderen hun gevoelens kunnen uiten. Als er problemen vastgesteld worden, verwijst de app door naar experten. De komende periode volgt een test- en onderzoeksfase. De exacte lanceringsdatum is nog niet gekend. De studenten krijgen ondersteuning van hun Vlajo-coach Marc Vanderheyden, mede-oprichter en eigenaar van Spikes, een softwarebedrijf dat 60 mensen tewerkstelt.

Stemmen op AMIgrow voor de publieksprijs kan via deze link. 50 % van de punten zijn te verdienen via online public voting, 50 % van de punten komt via de stemming van het publiek in de zaal tijdens de grote finale op 18 april 2018. Inschrijven voor de finale kan je hier.