In de kijker

AUHL Vlaams kampioen veldvoetbal

1/03/2016

De Associatie Universiteit Hogescholen Limburg (AUHL) heeft begin maart het Vlaams universitair kampioenschap veldvoetbal gewonnen. Op de topsportterreinen van de Universiteit Gent domineerde AUHL de twee wedstrijden. Nadat in de eerste wedstrijd Thomas More eenvoudig werd verslagen, konden ze in de finale op een indrukwekkende wijze afstand nemen van VIVES. Op 23 maart 2016 moet de ploeg opnieuw een wedstrijd spelen want dan moeten de mannen in Brussel strijden voor de Belgische titel.

AUHL is een ploeg die bestaat uit studenten van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt. Enkele maanden geleden wist AUHL zich te plaatsen voor de finaleronde van het Vlaams universitair kampioenschap.

Kruisfinale

De vier scholen moesten in een kruisfinale uitmaken wie zich vanaf nu Vlaams kampioen mag noemen. AUHL kreeg in haar eerste wedstrijd niet de eerste de beste voorgeschoteld. Ze moesten het opnemen tegen de voormalig Vlaams kampioen Thomas More. De andere wedstrijd ging tussen KDG (Karel de Grote Hogeschool) en VIVES.

Eenvoudig

AUHL startte uitstekend aan de wedstrijd. Zo werden in het eerste kwartier al drie open kansen de nek omgewrongen. Thomas More werd volledig weggespeeld en kon geen antwoord verzinnen tegen een goed georganiseerd AUHL. Het overwicht vertaalde zich echter niet in doelpunten, ondanks de vele kansen die ze kregen. Na 28 minuten was het dan toch raak: Oleg opende de score met een laag schot dat onder de doelman in het doel verdween. Thomas More werd op alle fronten overklast, waardoor 1-0 een nog niet overdreven ruststand was.
Meteen werd duidelijk dat AUHL de wedstrijd winnend zou gaan afsluiten. Ze zetten Thomas More onmiddellijk onder druk en dit leverde dan ook de nodige doelpunten op. Oleg zette even later Bert alleen voor het doel. Bert bood Pim een niet te missen kans aan: 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Drie minuten voor affluiten kon Wieto met een mooi laag schot de eindstand vastleggen.
Het eerste doel van de dag werd bereikt. AUHL kon in de finale strijden om het Vlaams universitair kampioenschap. De finale moest gespeeld worden tegen VIVES. De West-Vlaamse schoolploeg was in de andere halve finale namelijk te sterk voor de Karel de Grote Hogeschool.

Stevig

Nu AUHL de finale bereikt had, wilden ze natuurlijk meer. Maar winnen van VIVES was geen sinecure. VIVES was geen voetballende ploeg, maar ze vormden wel een stevig blok met af en toe agressief voetbal. AUHL raakte moeilijk in de wedstrijd en vaak hadden ze het moeilijk in de omschakeling. Dat de wedstrijd steeds moeilijker zou worden, werd duidelijk toen VIVES iets voor het kwartier op voorsprong kwam: 0-1.
Gelukkig hadden onze mannen met Bram een uitstekende doelman, want hij kon VIVES enkele keren van een tweede treffer houden. Na een twintigtal minuten kwam AUHL weer beter in de wedstrijd. Nadat coach Piet enkele tactische wijzigingen doorvoerde, domineerde AUHL weer de wedstrijd. Vrijwel onmiddellijk bracht Pim AUHL op gelijke hoogte. Hij werd mooi in de diepte gestuurd, waarna hij de bal beheerst en precies in het doel werkte. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist. Na 24 minuten kon Oleg de bal in doel verlengen na een hoekschop van Jordy. Nog geen drie minuten later kon Florian na een mooie actie de score nog wat aandikken. Met een 3-1 ruststand kon AUHL met een goed gevoel het laatste halfuur ingaan.
Ook de tweede helft verliep volgens plan. VIVES vond geen antwoord meer op het aanvallende spel van onze mannen. Dit leidde tot frustratie en onbesuisde tackles bij VIVES en enkele pijnlijke enkels bij AUHL. Toch eiste de scheidsrechter de hoofdrol nog op. Hij gaf onze centrale verdediger Kristof een rode kaart voor een 'lichte' overtreding. AUHL paste de tactiek wat aan en ging het geluk zoeken op de counter. Ook deze tactiek werkte, want op het einde van de wedstrijd kon Pim de 4-1 eindstand op het scorebord zetten, nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg aangespeeld van Spartak.

Brussel

Door de 4-1 overwinning tegen VIVES mag AUHL zich Vlaams kampioen veldvoetbal noemen. Later die avond werd nog een zwaar feestje gehouden om deze overwinning te vieren. Op 23 maart 2016 mag AUHL een vervolg proberen te breien aan dit succes, want dan worden ze in Brussel verwacht om te strijden voor de Belgische titel.

Proficiat aan spelers en trainer met deze knappe prestatie en veel succes in Brussel!