In de kijker

Philip Jurca (PXL-MAD) op expo 'The Shape To Come'

3/05/2016

Tot 21 mei 2016 kan je in Kunstencentrum BELGIE terecht voor de groepsexpositie 'The Shape To Come' met werk van vijf jonge Limburgse talenten waaronder Philip Jurca, student Schilderkunst aan het departement PXL-MAD. Daarnaast is er ook werk te zien van Sam Ballet, Jan Huysmans, Fabrice Souvereyns en Charlotte Vandenborre.

The Shape To Come toont de inzichten over de relatie tussen tijd en identiteit. Elk van deze kunstenaars herbergt in zijn/haar methodiek de verhouding tussen beide onderwerpen. Toch is deze tentoonstelling niet uniform. Binnen de verschillende disciplines komen ook verschillende inhoudelijke en vormelijke opvattingen boven water.
Jan Huysmans (Sint-Lukas Brussel) onderzoekt in zijn procesmatige manier van werken de relatie tussen het sublieme en het machinale. De tekeningen van Sam Ballet (KASK Gent) zijn zowel spontaan, humoristisch als virtuoos. Hij parodieert de kunstenaar op haast biografische manier aan de hand van iconische beelden. Charlotte Vandenborre (LUCA School of Arts Gent) verweeft in haar werk de relatie tussen de identiteit en het patroon. Fabrice Souvereyns (LUCA School of Arts Gent) maakt tekeningen in grafiet. Hij ontwikkelt labyrintische patronen geïnspireerd op de natuur. Philip Jurca (PXL-MAD School of Arts Hasselt) suggereert situaties vanuit fragmenten uit zijn eigen leefwereld.

Voor de openingsuren consulteer je best de website van Kunstencentrum BELGIE.