PXL breekt uit

PXL Breekt UIt is het toonmoment van Hogeschool PXL. Tijdens PXL Breekt Uit blijven de campussen van de hogeschool gesloten en steken we ons onderwijs in een ander kleedje. Junior-collega's (studenten) en docenten trekken de wereld in: naar bedrijven en organisaties, naar de samenleving. Doel is om een dag lang op een andere manier van elkaar te leren. 

Waar het in de eerste editie in 2014 vooral ging om authentiek onderwijs (leren in organisatiecontexten) en digitaal onderwijs (leren van thuis uit), is het accent de laatste jaren veranderd. Sinds 2016 werken we immers steeds rond een centraal thema. In ‘Het Grijze Goud’ (2016) creëerden we meer bewustwording over het vaak ondergewaardeerde potentieel van de oudere in de samenleving. In 2017 deden een twintigtal secundaire scholen mee de deuren dicht om samen te werken rond het thema ‘Mijn carrière’.

De kracht van PXL Breekt Uit schuilt in de collectiviteit. Door de activiteiten te concentreren op één of twee dagen creëer je betrokkenheid van een grote groep van leerlingen, studenten, leraren, lectoren, onderzoekers, professionals enzovoort. 

 

Terugblik

PXL Breekt Uit 2019

PXL Breekt UIt 2018

PXL Breekt Uit 2017

PXL Breekt Uit 2016

PXL Breekt Uit 2015