PXL breekt uit 2020

10600 PXL’ers (studenten en docenten) volgen de X-factor

PXL Breekt Uit is dit academiejaar aan haar zesde editie toe. Op 23 april 2020 blijven de deuren van Hogeschool PXL hermetisch dicht. De campussen blijven gesloten en junior-collega’s (studenten), docenten en andere collega’s trekken de wijde wereld in. Naar bedrijven en organisaties. Naar de samenleving.
Dit jaar is het thema “PXL’ers volgen de X-factor.” Zij gaan op zoek naar iemand van wie ze denken veel te kunnen leren. Een leerproces dat in twee richtingen werkt.

Deze ontmoeting gebeurt best buiten de comfortzone of discipline van de studenten of personeelsleden. Het mag een echte blikopener zijn, een verrassing of iets ongewoons. Een bekende of onbekende persoonlijkheid, een topondernemer, de gouverneur, een minister, uw bomma, moeder, vader, zoon of dochter, de bakker, een jongere of ...

Concreet volgen PXL’ers 1 persoon die hen kan inspireren gedurende een hele dag. Wij geloven dat beiden van elkaar kunnen leren.

Aanmelden als bedrijf, organisatie of particulier

Bedrijven, organisaties en particulieren die met PXL Breekt Uit willen meewerken en een PXL'er willen ontvangen kunnen zich aanmelden via volgend formulier:

Meld je aan als bedrijf, organisatie, school of particulier 

Aanmelden als PXL'er

Via volgend formulier kan je als PXL’er invullen wie je gaat volgen of schaduwen tijdens PXL Breekt Uit:

Meld je aan als PXL'er

Achtergrondinfo

Wat is PXL Breekt Uit?

De deuren van Hogeschool PXL blijven een dag hermetisch dicht. De campussen blijven gesloten en junior-collega’s (studenten), docenten en andere collega’s trekken de wijde wereld in, naar bedrijven en organisaties, naar de samenleving. Een sociaal experiment kunnen we het al lang niet meer noemen. Het hele jaar rond breken PXL’ers uit via allerhande projecten en samenwerkingsinitiatieven, en gedurende één dag zetten we deze sterke traditie nog eens expliciet in het voetlicht. Doel is om een dag lang op een andere manier van elkaar te leren, en met elkaar in dialoog te treden.

PXL Breekt Uit 2020 zoekt de dialoog op via reverse mentoring en shadowing (schaduwen).

Reverse mentoring

We moeten op de hoogte blijven van wat er speelt in de wereld, en van de nieuwe jongere generatie. Hoe gedraagt ze zich, en welke andere doelen streeft ze na? Jonge mensen kunnen inspireren omdat ze anders naar de dingen kijken. En ook de technische vaardigheden van onze jongeren kunnen ingezet worden in een professionele context, denk bijvoorbeeld aan de evoluties in sociale media. Daarom stellen we reverse mentoring voor. Een generatie van aanstormende professionals – onze junior-collega’s (studenten) – trekt naar bedrijven en organisaties om ervaringen en know-how te delen.

Shadowing

X-factor-model van Hogeschool PXLVia shadowing doen PXL'ers ervaring op door iemand een hele dag te 'schaduwen', en te kijken wat hij of zij doet en die persoon dat doet.

Het proces van schaduwen omvat drie stappen met de X-factor-visie van Hogeschool PXL als uitgangspunt.

  1. Observatie
  2. Dialoog
  3. Reflectie

Studenten en andere PXL'ers gaan op zoek naar iemand van wie ze denken veel te kunnen leren, en dat leerproces werkt in twee richtingen. Dit moet niet per se binnen de comfortzone van de junior-collega, of in de discipline waarin hij of zij vandaag wordt opgeleid. Het mag een echte blikopener zijn, een verassing of iets ongewoons: een bekende of onbekende persoonlijkheid, een topondernemer, de gouverneur, een minister, een grootouder, of ...

Organisaties kunnen zich ook aanmelden bij Hogeschool PXL om zich kandidaat te stellen.

Hogeschool PXL staat vandaag voor 10600 studenten en collega’s, die allemaal op zoek gaan naar een match om van elkaar te leren.

 

Terugblik

PXL Breekt Uit 2019

PXL Breekt UIt 2018

PXL Breekt Uit 2017

PXL Breekt Uit 2016

PXL Breekt Uit 2015