Inschrijven

Postgraduaat Auti-coach

Welkom

Als auti-coach ben je in eerste instantie een expert op vlak van autisme. De auti-coach is een kei in autism reasoning, heeft een groot inlevingsvermogen en kan elke situatie analyseren vanuit het perspectief van de persoon met autisme binnen de context.

Vanuit die analyse zal je de persoon met autisme ondersteunen en aansturen in het verhogen van zijn zelfstandigheid en leefcomfort in woon-, werk-, leef- en vrije tijd en het vermijden van crisissituaties.

Het preventief werken, gericht op het voorkomen van crisissituaties, is het hoofddoel. Als crisissituaties zich voordoen, ontwikkelt de auti-coach al dan niet samen met de persoon met autisme en/of zijn omgeving de gepaste strategie om die situaties het hoofd te bieden. De auti-coach is ook een bemiddelaar tussen de persoon met autisme en zijn (directe) omgeving met als doel afstemming te realiseren tussen de eigenheid van de persoon met autisme en de verwachtingen van zijn omgeving.

De auti-coach begeleidt de persoon met autisme op zijn traject van levenslang leren in het vinden van verklaringen, oplossingen en inzichten bij vragen, problemen of gedrag.

Neem zeker eens een kijkje op de Facebookpagina van het postgraduaat.

Laat je overtuigen door één van onze studenten

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Sarah Awouters

coördinator

sarah.awouters@pxl.be