Schrijf je in

Postgraduaat Educational needs

Welkom

Wil jij specialist of master worden in innovaties die in het onderwijsveld gaande zijn met betrekking tot de ondersteuning van kinderen / leerlingen met speciale onderwijsbehoeften? Dan is een postgraduaat en master 'Educational needs' iets voor jou!

Hogeschool PXL richt in samenwerking met Fontys Opleidingsinstituut Speciale Onderwijsondersteuning (Fontys OSO) Nederland vanaf academiejaar 2018-2019 het nieuwe postgraduaat 'Educational needs' in. Na het behalen van het postgraduaat aan Hogeschool PXL kan je nog kiezen om de opleiding af te ronden met een masterdiploma aan Fontys.

Erkenning master in België en verloning

Is het getuigschrift ‘Master educational needs’ ook in België geldig? Volgens een besluit van de Vlaamse Regering in 2010 is de Neder­landse graad van ‘Master’ uitgereikt door een door NVAO geaccrediteerde hoger onderwijsinstelling (hogeschool of universiteit) gelijkwaardig aan de Vlaamse graad van ‘Master’. Voor vacatures waar een algemene masteropleiding wordt gevraagd is er dus een automatische niveaugelijkwaardigheid. Voor tewerkstelling met een specifiek vereist diploma dien je in principe zoals met alle buitenlandse diploma’s jouw buitenlands diploma laten gelijkstellen. Meer info hierover vind je op de website van Naric Vlaanderen.

Aangezien het een masteropleiding betreft, geldt dat voor alle ambten waarvoor een masterdiploma wordt gevraagd, in principe een wedde als master wordt toegekend. Voor ambten waarvoor een bachelordiploma wordt gevraagd, gebeurt uiteraard een vergoeding op bachelorniveau. Concreet betekent dit dat het diploma toegang geeft tot een betaling op masterniveau voor alle jobs buiten het onderwijs waarvoor een master wordt gevraagd.  In het onderwijs kan de betaling als master voor lesopdrachten in de tweede en derde graad secundair onderwijs en voor alle diverse functies buiten lesopdrachten indien uitgeschreven op masterniveau (vb. directeurs). Wil je de verloning voor jouw ambt exact weten? Surf dan naar de website van de Vlaamse Overheid

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits stelde hierover in de commissievergadering onderwijs het Vlaams Parlement van 1 februari 2018: “De opleiding die Fontys organiseert, levert een Nederlands masterdiploma op. In Vlaanderen wordt dit automatisch erkend als master. Indien men de opleiding van Fontys combineert met een Vlaamse lerarenopleiding, bijvoorbeeld de professionele bachelor onderwijs die men al heeft gehad, dan krijgt men de bevoegdheid die geldt voor alle masters die daarnaast ook een lerarenopleiding hebben gevolgd. Zij kunnen dus in principe lesgeven in de derde graad secundair onderwijs. Voor welke vakken ze welk bekwaamheidsbewijs krijgen, hangt af van de inhoud van die buitenlandse masteropleiding. Dat is niet automatisch georganiseerd.”

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Claudia Lento

Claudia Lento

coördinator

claudia.lento@pxl.be