Schrijf je in

Postgraduaat Energy efficiency services

Doelstelling

De toepassing van Energy Performance Contracting of Energieprestatiecontracten (EPC) als gevolg van de Europese energie directive (2012/27/EU) betekent een ware revolutie voor de realisatie en financiering van (grootschalige) energiebesparingsprojecten binnen gebouwen.

De globale doelstelling van de opleiding is de nodige competenties (kennis, vaardigheden en attitudes) te verwerven om de output gedreven, prestatiegerichte projecten te realiseren. Er ligt een dubbele sterke focus enerzijds op de interactie gebouwen-energie, maar ook op de beheersing van de volledige Life Cycle Costing met de nodige aandacht voor de rol van de EPC-facilitator (aanbesteding, aankoop & materialen).

Energiebesparingen sluiten sterk aan bij het actieplan 'Limburg gaat klimaatneutraal'. In aanpalende modules wordt passend ingegaan op de duurzaamheidsaspecten met inbegrip van nieuwe trends van product diensten service en product service systeem.

Dergelijke projecten vereisen transitie denken en een aangepaste in- en externe communicatie. Deze komen in een korte essentiële module aan bod. 

Op 11 september 2019 kwamen volgende topics aan bod tijdens het ESCO Matchmaking Event in Hogeschool PXL:

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met volgende partners:

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Dirk Franco

coördinator

+32 477 68 45 19

dirk.franco@pxl.be