Inschrijven

Postgraduaat Journalistieke vaardigheden

Welkom

Journalistiek is een métier dat razendsnel verandert en waarvoor telkens nieuwe vaardigheden gevraagd worden. Met dit nieuwe postgraduaat willen wij de puur journalistieke vaardigheden, die zich in alle onderdelen van het vak situeren, aanbieden in een beperkt pakket met voldoende diepgang dat afgestemd is op de noden van de deelnemers en afgetoetst is met het werkveld. En dit zowel voor de traditionele journalistiek als de bedrijfsjournalistiek. De finaliteit van journalistiek en bedrijfsjournalistiek kan dan wel licht verschillen, de insteek is dezelfde en beide onderdelen van de journalistiek maken meer en meer gebruik van multimediale vaardigheden.

Een moderne journalist is van alle markten thuis, maar is daar niet voor opgeleid. Hij moet in staat zijn om tijdens de nieuwsgaring bruikbaar materiaal te verzamelen voor verschillende mediaplatformen, geschikt voor verschillende doelgroepen. De deelnemers leren cross-mediaal te werken in tekst, beeld en geluid voor verschillende platformen: online, televisie, radio en print. De cursist krijgt een goede basis qua mediakennis en deontologie. Tegelijk leert de cursist hoe nieuwsmedia werken en in ontwikkeling zijn en welke wetenschappelijke methodes en theorieën het beste bruikbaar zijn voor onderzoek.

De opleiding is praktijkgericht en interactief en zal de deelnemer beter wapenen om zich in de mediawereld zowel staande te houden als te lanceren. Ervaren journalisten en digitale specialisten begeleiden de deelnemers bij het ontdekken, onderzoeken en vertellen van relevante verhalen.

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Mark Coenen

coördinator

+32 477 70 60 65

mark.coenen@pxl.be