Effectieve opstart

Volg eens een infosessie 'Starten als zelfstandig ondernemer' bij UNIZO

Deze UNIZO infosessie leidt je van A tot Z door een opstartparcours: van startvoorwaarden, juridische vormen, subsidies en steunmaatregelen tot sociaal statuut, boekhouding en btw.

Daarnaast geeft de UNIZO startersadviseur je specifieke tips mee voor een sterke start en hoe je aan een ondernemingsplan begint.

Website UNIZO

Kijk of je kan participeren aan een traject om je startup te versnellen en je intensief te laten begeleiden in je startup

PXL-UHasselt StudentStartUP bereidt studenten voor op de deelname aan trajecten bij incubatoren of acceleratoren. Mail even naar studentStartup@pxl.be voor meer info.

Gratis startersadvies van de boekhouder dankzij SBB Accountants & Adviseurs

Op gesprek

Dankzij SBB Accountants & Adviseurs kunnen studenten van Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt gratis startersadvies krijgen.

De SBB-startersconsulent geeft de nodige info van ondernemingnummer tot financieel plan, van boekhouding tot BTW-aangifte in een vrijblijvend eerste startersgesprek.

Je kan voor een afspraak terecht bij hen op kantoor.

Startersgids

 

SBB werkte voor een 30-tal beroepen een startersgids-op-maat uit die je hier gratis kunt downloaden.

De gidsen werden samengesteld door de studiedienst en de SBB-startersadviseurs die al vele starters begeleid hebben en als geen ander vertrouwd zijn met de ondernemingsrealiteit. 

Je vindt er alle informatie over de verplichtingen die in jouw sector van toepassing zijn. Ook bestaat er een algemene startersgids voor als je specifieke startersgids er niet tussen staat.

www.sbb.be/studentstartup

Formaliteiten die een opstart met zich mee brengen

Basisinformatie over de formaliteiten om je eigen onderneming op te richten.

Subsidiedatabank

De subsidiedatabank bundelt de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden.

Je kan er zowel subsidies als financieringsmaatregelen voor ondernemers in het Vlaams Gewest terugvinden. Je kan filteren zodat je de steunmaatregelen ontvangt die voor jou interessant zijn.

Individuele begeleiding PXL-UHasselt StudentStartUP

We sturen je informatie door die handig kan zijn voor je project van zodra je in begeleiding bent via PXL-UHasselt StudentStartUP.

We organiseren regelmatig 'Meet your Consultant!' zodat je één op één begeleiding krijgt voor je project.

Meer info bij studentStartup@pxl.be.

22 gratis tools die elk bedrijf moet kennen

Wie een bedrijf opricht, heeft nooit geld te veel.

Bepaalde softwarepakketten kunnen oplopen tot duizenden euro’s per jaar. Maar de tijden zijn veranderd en met wat creatief omspringen met gratis of goedkope tools kan elk bedrijf, startup, scale up of gewoon zelfstandige ondernemer voor een fractie van die kost hetzelfde of nog beter bereiken.

Wij geven je alvast een lijstje van 22 gratis of bijna gratis tools om jouw bedrijf verder uit te bouwen. Voor ieder wat wils!

Website & blogging

Wordpress

Squarespace

Google Analytics

Optimizely

Interne communicatie & planning

Slack

Evernote

Trello

Basecamp

Facebook Groups

Marketing

Social media: Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Pinterest, Snapchat, …  

Buffer

Mailchimp

Storage

Dropbox

Google Drive

Coding & Graphics

Canva

Bitbucket

CRM

Sidekick

Streak

Customer Insights

Zendesk

Typeform

Hotjar

Te veel tools?

Zapier