Getuigenissen

Mijn huidige functie is groenambtenaar bij de stad Bilzen. In de afstudeerrichting Groenmanagement kreeg ik een ruime en stevige basis mee die zeer nuttig is in mijn job. Het aspect 'in team werken' is zeer belangrijk en wordt in de opleiding goed gestimuleerd door de groepsprojecten.

Philip Eykens

 

Ik ben dadelijk nadat ik afgestudeerd ben als zelfstandige in tuinonderhoud, boomverzorging, ... gestart. Ik ben op dit moment dus zaakvoerder van het bedrijf 'Van den Abbeele Boomzorg' in Stokrooie. De afwisseling tussen de theorie en de praktijk en de begeleiding hiervan vond ik zeer goed aan de opleiding. Opleidingsonderdelen die ik tijdens mijn studies kreeg, komen nog elke dag van pas.

Brecht Van den Abbeele

 

Ik werk momenteel als vestigingsverantwoordelijke bij het sociaal economiebedrijf De winning - vzw Groenwerk in de vestiging te Genk (Centrum Duurzaam Groen). Vooral het project- en planmatig werken heb ik geleerd in mijn opleiding Groenmanagement.

Joris Mechelmans

 

Ik ben projectmedewerker Nationaal Park Hoge Kempen binnen het Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Ik stuur de onderhoudsploeg van het nationale park aan, maak bestekken en vraag subsidies aan. Er is zeer veel variatie in mijn job. Na mijn opleiding Groenmanagement volgde ik trouwens nog de opleiding Tuin- en landschapsarchitectuur in Flextraject. Binnen de opleiding Groenmanagement vond ik vooral de brede waaier aan opleidingsonderdelen alsook de projectmatige benadering zeer nuttig.
Mijn bachelorproef deed ik bij het regionaal landschap waar ik dadelijk na mijn studies dus ook aan de slag kon.

Jeroen Gilissen

 

Als groendeskundige bij de stad Hasselt ben ik verantwoordelijk voor het bomenbeleid van de stad. Ik keur de bomen in de kwekerij, volg de aanplant en het verdere beheer van deze bomen op. Verder inventariseer ik het groen in de stad Hasselt met behulp van GIS en volg ook de kapvergunningen binnen de stad op. Na mijn studies volgde ik nog een postgraduaat Bosbeheer en op dit moment doorloop ik de cursus European Tree Technician. De meeste zaken die ik leerde in mijn opleiding Groenmanagement, heb ik nog dagelijks nodig.

Chris Monten

 

Dadelijk na mijn studies Groenmanagement begon ik te werken bij vzw Limburgs Landschap, waar ik momenteel nog werk als beheeruitvoerder. Ik stuur de natuurbeheerploegen aan, maak planningen voor deze ploegen, volg de werken op, ...
Enkele belangrijke natuurgebieden die wij beheren, zijn Negenoord-Kerkeweerd en Stamprooierbroek. Ik ben drie vierde van mijn tijd met administratie en één vierde met opvolging van de werken (buiten) bezig. Uit mijn opleiding Groenmanagement bleven mij vooral de natuurgebonden opleidingsonderdelen bij.

Ward Walraven

 

Ik ben momenteel technisch medewerker bij het departement Aard- en Omgevingswetenschappen van de KU Leuven. Ik doe hier veldwerk, inventarisaties, ik begeleid practica en ben verantwoordelijk voor het beheer van het universiteitsbos. Na mijn studies Groenmanagement volgde ik in combinatie met mijn job het postgraduaat Bosbeheer. De opleidingsonderdelen in verband met natuur- en bosbeheer gecombineerd met het postgraduaat waren zeer nuttig, alsook mijn stage en bachelorproef die ik bij Natuurpunt deed.

Jorgen Opdebeeck