Kaltura

Kaltura is het videosysteem dat we gebruiken in het onderwijs van Hogeschool PXL. Het zit volledig geïntegreerd in Blackboard.

We willen je aandacht vestigen op een belangrijke wijziging.

Waar je vroeger Kaltura Capturespace Desktop Recorder moest gebruiken voor de opname van video's, moet je nu gebruik maken van de software Kaltura Personal Capture.

NIET

WEL

Hoe ga je te werk om Kaltura Capture te installeren op je laptop?

Ga naar Blackboard. Klik bovenaan op de menuknop Media. Vervolgens Add New (blauwe knop rechts). Vervolgens Kaltura Personel Capture. Download het pakket en installeer het.

Als je de software eerder al geïnstalleerd hebt, zal de software automatisch opstarten na deze handelingen. Je kan in dat geval uiteraard ook rechtstreeks de software starten, zonder eerst naar Blackboard te gaan.

Opnames die je maakt met Kaltura Personal Capture kan je versturen naar Blackboard en vervolgens in cursussen of opdrachten publiceren, zodat je lector/docent de video kan zien.

Let op: opnames maken met de oude Capturespace gaat nog, maar je kan ze niet meer naar Kaltura / Blackboard uploaden. We raden daarom aan om deze software te verwijderen op je toestel en dus niet meer te gebruiken.

Vragen?

Mail naar icto@pxl.be.