Begeleiding in groep

Begeleiding in groep

PXL-brede trainingen

Een diploma hoger onderwijs behalen, verloopt niet altijd van een leien dakje. Schuif je je werk steeds vooruit? Heb je faalangst? Of durf je niet steeds uit te komen voor je eigen mening? Dan kunnen de PXL-brede trainingen iets voor jou zijn!
Om aan deze specifieke noden tegemoet te komen, worden voor onze studenten een aantal gratis trainingen georganiseerd. Naast een basiskader worden handvaten en tips aangereikt om met deze moeilijkheden om te kunnen gaan. Bovendien wordt er onder begeleiding in groep gezocht naar bijkomende adviezen.

Doorheen het academiejaar worden er op geregelde tijdstippen 3 trainingen georganiseerd. Door op een training te klikken, krijg je meer informatie over de inhoud hiervan.

  • Assertiviteitstraining
  • Faalangsttraining
  • Training uitstelgedrag
  • Plankenkoorts

Voor meer informatie kan je terecht bij de studentenondersteuner in de opleiding of kan je een mailtje sturen naar Jens Degroef (jens.degroef@pxl.be).

LEERATELIERS STUDIEKEUZE – SEPTEMBER 2019

“Help! Het academiejaar is gestart en ik weet nog niet wat ik wil studeren!”

In deze groepssessies willen we je graag begeleiden bij het maken van je keuze. Je krijgt informatie over het studiekeuzeproces en je wordt via concrete oefeningen op weg geholpen. Je kan je inschrijven voor één van de drie onderstaande momenten.

Leerateliers

In kleine groepjes wordt er geoefend op vaardigheden die belangrijk zijn om succes te boeken in het hoger onderwijs. Dit noemt men de leerateliers. Op iedere campus worden er leerateliers gegeven. Kan je niet aansluiten bij een leeratelier op jouw campus, dan kan je ook inschrijven voor een leeratelier dat elders gegeven wordt.

Hieronder kan je terugvinden welke leerateliers er gegeven worden. Door op een leeratelier te klikken, krijg je meer info hierover.

Wil je graag deelnemen aan een leeratelier? Schrijf je dan nu in via Epos. Voor bijkomende informatie kan je mailen naar onze studycoaches: Mieke Boes (mieke.boes@pxl.be), Sofie Leekens (sofie.leekens@pxl.be) of Jens Degroef (jens.degroef@pxl.be) of Fien Van Bael (fien.vanbael@pxl.be).

Uitstroombegeleiding

Zit je in je laatste jaar en heb je bijna jouw diploma in handen? Dan komen er waarschijnlijk heel wat vragen naar boven over hoe het nu verder moet. We willen je ook in deze laatste fase van je schoolloopbaan goed begeleiden. Daarom voorzien we binnen Hogeschool PXL enkele initiatieven om je klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Voor meer informatie over een bepaald initiatief, kan je hierop klikken.

Opleidingsspecifieke ondersteuning

Naast de PXL-brede trainingen en leerateliers richt elke opleiding ook specifieke ondersteuning in. Deze ondersteuning verschilt van opleiding tot opleiding. Enkele voorbeelden van deze opleidingsspecifieke begeleidingen zijn: plustrajecten, mentoraten, gedifferentieerde uren, skillslab, taalbegeleiding,…

Voor meer informatie over de opleidingsspecifieke begeleiding, neem je best contact op met onze collega’s van het studentpoint.van jouw opleiding.