Databanken

OPGELET: wil je een databank met paswoord gebruiken, dan hoef je niét via de citrix te gaan, maar kan je gewoon naar de website surfen en het paswoord (dat je op BB vindt) aldaar invullen (bv. Knooppunt, De Tijd, HJK, etc.). Voor alle andere databanken die van thuis uit werken (dit staat er per naam bij), volg je de volgende instructies.

Voor studenten en niet-Windows-gebruikers is het raadplegen van de databanken off campus mogelijk via de Citrix (herkenbaar aan  ).

De databanken kun je vervolgens raadplegen door via je startscherm (linksonder) te zoeken op 'Databanken' en vervolgens aan te melden met je studentennummer@student.pxl.be of personeelsnummer@pxl.be

(Tip: voor een stap-voor-stap instructiefilmpje hierover check je deze pagina => scroll naar 'Toegang databanken' en volg de instructies)

Indien je Citrix Receiver nog niet geïnstalleerd hebt, dan kan je deze hier downloaden:
Dit doe je zo: installatie via http://receiver.citrix.com of via inscannen van de QR-code hieronder (aparte QR-code voor Windows Phone)

Indien je een foutmelding krijgt bij de installatie van Citrix Receiver, gelieve dan eerst de oude te verwijderen door volgende tool af te halen en uit te voeren: http://support.citrix.com/article/CTX137494

QR-code

QR-code voor Windows Phone

Citrix Receiver QR

Citrix Receiver QR Windows Phone

N.B. Personeelsleden met een Windows-laptop hebben het voordeel dat je vanuit het Bureaublad en het Startscherm/-menu de PXL-Bibliotheek Databanken kan opstarten via het PXL-Bibliotheek Databanken-icoontje. Aanmelden op Citrix moet in principe ook niet meer. Werkt dit niet bij jou, gelieve dan even langs de laptopdienst te gaan.

Bij problemen, mail dan naar Helpdesk@pxl.be
Indien je Receiver geïnstalleerd hebt, maar de configuratie niet lukt: Configuratie Citrix Receiver

Overzicht PXL databanken:  klik hier