Samenwerking met andere bibliotheken

Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Boeken en artikelen die we zelf niet hebben, kunnen aangevraagd worden bij andere wetenschappelijke bibliotheken in binnen- en buitenland. Voor deze service worden wel kosten aangerekend (€ 5 per aangevraagd artikel en € 5 voor een boek + verzendingskosten). Voor meer info kan je terecht aan de balie van de bibliotheek of op het telefoonnummer 011 77 56 31.

Toegang tot de bibliotheken UHasselt

Als PXL-student heb je toegang tot de bibliotheken van de Universiteit Hasselt, waar je een gratis lezerskaart kan aanvragen.

Samenwerking met de BHL

Bij je zoektocht naar informatie kan je ook terecht in alle bibliotheken van BibliotheekNET.limburg, een netwerk van ruim 20 Limburgse bibliotheken. Hiervoor heb je een bibliotheekpasje nodig, dat je na registratie gratis ontvangt mits je collega of junior-collega aan Hogeschool PXL bent. Met dit bibliotheekpasje kan je met je laptop op internet in de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL) aan het Kolonel Dusartplein en in Kuringen.

Lidkaart BHL aanvragen

 

Je kaart aanvragen voor academiejaar 2019-2020 kan via deze link: https://bibliotheek.hasselt.be/hogeschool-pxl => doorklikken naar 'collega' of 'junior-collega'. Je kaart kan je dan afhalen bij de BHL aan het Dusartplein. Dit kan wel enkele dagen in drukkere periodes.  Had je al een kaart? Dan wordt deze gewoon verlengd en kan je je huidige kaart blijven gebruiken.Voor junior-collega's geldt dat de aanvraag vanaf half september, na herinschrijving, behandeld wordt. Voor meer info: zie hier. In dit artikel lees je meer over onze samenwerking met de BHL.

OPGELET: je mag deze link niet invullen als je studeert aan PXL-Education of PXL-Social Work, want jouw kaart wordt automatisch aangemaakt. Tijdens de introductiedagen (12-13 september) kan je je kaart afhalen op campus Vildersstraat in de Lichtstraat. Vanaf 16 september kan je je kaart afhalen aan de BHL bij het Dusartplein. Ook hier geldt: als je al een kaart had vorig jaar, dan wordt deze gewoon verlengd en kan je je huidige kaart blijven gebruiken.

Internetgebruik BHL

Dat je als lid van BHL ook gratis op internet kan surfen, wist je waarschijnlijk al. Je connecteert gewoon met je smartphone met het netwerk SH_Bezoekers. In de vestiging aan het Dusartplein kan je als lid ook gratis gebruik maken van de internet-pc's.

Tijdschriftencollectie BHL

Je kan niet alleen gratis boeken uitlenen, maar ook ter plaatse kranten en (vak)tijdschriften raadplegen.
Je vindt hier een alfabetische lijst met een overzicht per vakgebied van de kranten en tijdschriften die aanwezig zijn in de BHL (Kol. Dusartplein, Hasselt) en die je daar kan raadplegen.

Afkortingen
INFO: afdeling informatie
LE: afdeling letteren en ervaring
LSC: Leescafé
KB: afdeling klank en beeld
Locatie BHL Hasselt
Doelgroep Studenten en medewerkers Hogeschool PXL

 

Contactpersoon

Myriam Lemmens

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be