Samenwerking met andere bibliotheken

Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Boeken en artikelen die we zelf niet hebben, kunnen aangevraagd worden bij andere wetenschappelijke bibliotheken in binnen- en buitenland. Voor deze service worden wel kosten aangerekend (€ 5 per aangevraagd artikel en € 5 voor een boek + verzendingskosten). Voor meer info kan je terecht aan de balie van de bibliotheek of op het telefoonnummer 011 77 56 31.

Toegang tot de bibliotheken UHasselt

Als PXL-student heb je toegang tot de bibliotheken van de Universiteit Hasselt, waar je een gratis lezerskaart kan aanvragen.

Samenwerking met de BHL

Bij je zoektocht naar informatie kan je ook terecht in alle bibliotheken van BibliotheekNET.limburg, een netwerk van ruim 20 Limburgse bibliotheken. Hiervoor heb je een bibliotheekpasje nodig, dat je na registratie gratis ontvangt mits je student of personeelslid aan Hogeschool PXL bent (OPGELET: HBO5 en CVO vallen hier niet onder!). Met dit bibliotheekpasje kan je met je laptop op internet in de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL) aan het Kolonel Dusartplein en in Kuringen.

N.B. Graduaatsstudenten zullen vanaf 2019-2020 ook een lidkaart BHL kunnen aanvragen via deze weg.

Lidkaart BHL aanvragen

Je kaart aanvragen - enkel geldig voor studenten en personeelsleden van PXL, niét van HBO5 of CVO - voor 2018-2019 kan via deze link: https://bibliotheek.hasselt.be/hogeschool-pxl => doorklikken naar 'student' of 'personeelslid'.

OPGELET: je mag deze link niet invullen als je student bent bij PXL-Education of PXL-Social Work , want jouw kaart wordt automatisch aangemaakt. Vanaf 15 september kan je je kaart afhalen aan de BHL bij het Dusartplein. 

Voor meer info kan je steeds terecht in de PXL-Bibliotheek. In dit artikel lees je meer over onze samenwerking met de BHL.

Internetgebruik BHL

Dat je als lid van BHL ook gratis op internet kan surfen, wist je waarschijnlijk al. Om het nog gemakkelijker te maken, vraag je vanaf nu éénmalig een internetvoucher aan aan de balie die geldig is t/m 31 december van dat jaar. Meer informatie vind je hier: http://bhl.hasselt.be/pblgratiswifi

Tijdschriftencollectie BHL

Je kan niet alleen gratis boeken uitlenen, maar ook ter plaatse kranten en (vak)tijdschriften raadplegen.
Je vindt hier een alfabetische lijst met een overzicht per vakgebied van de kranten en tijdschriften die aanwezig zijn in de BHL (Kol. Dusartplein, Hasselt) en die je daar kan raadplegen.

Afkortingen
INFO: afdeling informatie
LE: afdeling letteren en ervaring
LSC: Leescafé
KB: afdeling klank en beeld
Locatie BHL Hasselt
Doelgroep Studenten en medewerkers Hogeschool PXL

 

Contactpersoon

Myriam Lemmens

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be