Samenwerking met andere bibliotheken

Interbibliothecair leenverkeer (IBL)

Boeken en artikelen die we zelf niet hebben, kunnen aangevraagd worden bij andere wetenschappelijke bibliotheken in binnen- en buitenland. Voor deze service worden wel kosten aangerekend (€ 5 per aangevraagd artikel en € 5 voor een boek + verzendingskosten). Voor meer info kan je terecht aan de balie van de bibliotheek of op het telefoonnummer 011 77 56 31.

Toegang tot de bibliotheken UHasselt

Als PXL-student heb je toegang tot de bibliotheken van de Universiteit Hasselt, waar je een gratis lezerskaart kan aanvragen.

Samenwerking met de Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL)

Lidkaart BHL

Je kan vanaf heden een lidkaart van de BHL aanvragen of je lidmaatschap verlengen.
Gebruik daarvoor - behalve als junior-collega van een bachelor- of graduaatsopleiding binnen PXL-Education of Social Work* - deze link: https://bibliotheek.hasselt.be/Hogeschool-PXL
Je moet vervolgens kiezen en het juiste formulier vervolledigen:

Ik ben een junior-collega

Ik ben een collega

           

Duid ook goed aan of je reeds lid was of dat je een nieuw lid bent. Ben je een nieuw lid, dan kan je je lidkaart gaan afhalen aan de balie op BHL locatie Dusart (dit kan enkele werkdagen duren).

N.B. De reeds aangevraagde lidkaarten in vorig academiejaar blijven geldig tot eind oktober. Verleng je kaart dus op tijd! 

*OPGELET: Junior collega's van de bachelor- en graduaatsopleidingen binnen de departementen PXL-Education en PXL-Social Work kunnen hun kaart niét via deze weg aanvragen. Voor hen worden er lijsten bezorgd aan de BHL. Aan de balie kan je dan je lidkaart ophalen. Dit proces kan eventjes duren, vermoedelijk is afhalen mogelijk vanaf half oktober.

Internetgebruik BHL

Dat je als lid van BHL ook gratis op internet kan surfen, wist je waarschijnlijk al. Je connecteert gewoon met je smartphone met het netwerk SH_Bezoekers. In de vestiging aan het Dusartplein kan je als lid ook gratis gebruik maken van de internet-pc's.

Tijdschriftencollectie BHL

Je kan niet alleen gratis boeken uitlenen, maar ook ter plaatse kranten en (vak)tijdschriften raadplegen.
Je vindt hier een alfabetische lijst met een overzicht per vakgebied van de kranten en tijdschriften die aanwezig zijn in de BHL (Kol. Dusartplein, Hasselt) en die je daar kan raadplegen.

Afkortingen
INFO: afdeling informatie
LE: afdeling letteren en ervaring
LSC: Leescafé
KB: afdeling klank en beeld
Locatie BHL Hasselt
Doelgroep Studenten en medewerkers Hogeschool PXL

 

Contactpersoon

{this.field(title)}

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be