Jobdienst

Je koestert grote, maar dure plannen en vindt er geen sponsor voor? Je moet zelf (een deel) van je studiekosten betalen? Je wil wat bijverdienen tijdens vrije lesdagen of vakanties? Met andere woorden: je zoekt een studentenjob! Maar hoe zit dat nu juist? Hoeveel mag je werken? Wat zijn de regels? En… Waar vind je zo’n job?

Studentenarbeid zit in de lift en dat is logisch. Voor jou als student kan dit een manier zijn om andere mensen te leren kennen of om werkervaring op te doen: je maakt kennis met de arbeidsmarkt, je leert met collega’s en een 'baas' om te gaan, je oefent een aantal technische en sociale vaardigheden (zoals stiptheid, orde, verantwoordelijkheidszin, creativiteit, ...). En dat je bij dit alles ook nog iets verdient, is toch mooi meegenomen!

Op zoek naar een vacature? Maak gebruik van ons Career Center!

PXL Career Center is een platform exclusief voor PXL studenten. Bedrijven kunnen hier doelgroepgericht vacatures en evenementen plaatsen. Je kan zelf een persoonlijk profiel aanmaken waarin je interessante input binnen jouw profiel en wensen te zien krijgt. Daarnaast kan je je C.V. uploaden zodat bedrijven jou ook persoonlijk kunnen contacteren.

Geef je professionele carrière een kickstart en maak een profiel aan via https://pxl.jobteaser.com

Nog vragen? Stuur een mailtje naar careercenter@pxl.be

Randstad Young Talents

Maak een vliegende start op de arbeidsmarkt

CV-building. In het buitenland is het al best ingeburgerd, bij ons is het nog vrij nieuw.Het betekent dat je als student en carrièrestarter bewust bezig bent met je professionele toekomst. Dat je, onder andere, kiest voor (studenten)jobs waarmee je je competenties aanscherpt en je cv steeds verder uitbouwt.

De PXL gelooft in die aanpak. Om jou hierin maximaal te ondersteunen sloten we een uniek en vernieuwend partnerschap met Randstad. Zo sta jij op de eerste rij om je tanden te zetten in interessante (studenten)jobs.

Van studie naar carrière in één vloeiende beweging

Zoek je een bijbaan in de lijn van je studies? Of ben je pas afgestudeerd en op zoek naar een boeiende functie? Randstad helpt je aan een interessante uitdaging bij een potentiële nieuwe werkgever.
Zit je met vragen omtrent je cv, hoe je moet solliciteren, of over de wetgeving in verband met studentenjobs? Ook dan ben je bij Randstad aan het juiste adres.

Woensdag on campus

Elke woensdagnamiddag kan je terecht bij Lore Mechelmans van Randstad. Spring gerust binnen! Je kan haar vinden op campus Elfde Linie, in lokaal D206. Ze is ook bereikbaar via mail of telefoon:

youngtalents_hasselt@randstad.be 
011 26 07 61

 

Voor meer informatie en vacatures voor studenten en starters, surf je naar www.randstadyoungtalents.be

Opgelet: Van 16/12/2019 tot en met 11/02/2020 is het enkel mogelijk om langs te komen op afspraak.

VDAB

JOS deeldatabank

Studenten van alle hogescholen en universiteiten van Vlaanderen en Brussel kunnen studentenjobs zoeken via één centrale online databank, genaamd JOS.
JOS staat voor Jobstudenten Systeem en is een uniek initiatief van de Dienst studentenvoorzieningen van de Vlaamse hogescholen en universiteiten in samenwerking met de VDAB.

Het is een deeldatabank met enerzijds de studentenjobs afkomstig van de VDAB-vacaturedatabank en anderzijds de JOS-databank met vacatures aangeleverd via de Dienst studentenvoorzieningen. JOS laat een student toe om een studentenjob te vinden waar hij wil: daar waar hij woont, studeert, waar dan ook.

Klik hier voor de JOS-website

Bijna afgestudeerd?

Ben je bijna afgestudeerd en stel jij jezelf vragen als: Wat is mijn toekomst na PXL? Hoe vind ik de arbeidsmarkt? Wat moet ik weten als ik mijn eerste baan aanvang? Hoe schrijf ik me in bij VDAB? Kan ik ook in het buitenland gaan werken?

VDAB4Students kan je vraag beantwoorden of helpt je zoeken naar een antwoord.

Wat stelt dat dan voor?

- Voor individuele vragen of begeleiding kan je contact opnemen met Johan Cremers (johan.cremers@vdab.be)

- Een overzicht met praktische tips en info kan je hier terugvinden.

- Er worden ook informatiesessies georganiseerd in groep met betrekking tot verschillende thema’s. Onder 'begeleiding en support' vind je terug wanneer volgende sessies gepland staan.

Interimkantoor

Ga zeker ook eens langs bij de verschillende interimkantoren. Misschien hebben zij wel iets waar je naar op zoek naar bent?

FAQ

Hoeveel uren mag ik werken als jobstudent?

Wil je graag wat meer informatie over de 475-dagenwerkregel of een attest afdrukken voor je werkgever? Of heb je liever een handige app voor op je smartphone? Geen probleem! Hier vind je meer info.

Wat met mijn kindergeld en belastingen?

Deze wetgeving kan snel wijzigen. Belangrijk is dat je regelmatig eens een kijkje neemt op de volgende link:

Wetgeving rond inkomensplafond en het kindergeld.

Meer

Op zoek naar up-to-date informatie over werken als jobstudent? Neem een kijkje op www.studentatwork.be!

Contact

jobdienst@pxl.be