Hoe kan ik een laptop bestellen?

Aankoop

 De nieuwe laptops zijn te koop bij de start van de nieuwe inschrijvingen.

Iedere student van Hogeschool PXL mag per jaar één toestel kopen.

Je moet dus om te beginnen ingeschreven zijn als student van onze hogeschool. Als dat zo is, kan je meteen ook een laptop bestellen. De laptopdienst is aanwezig op het inschrijfpunt in gebouw D van Campus Elfde Linie in Hasselt.

De laptopdienst zorgt er dan voor dat je toestel helemaal geconfigureerd wordt.

Als je gebruik wil maken van de mogelijkheid tot financiering moet je eerst een contract ondertekenen met de kredietmaatschappij waarmee de hogeschool een overeenkomst heeft afgesloten. Pas dan kun je een laptop komen halen.

Als de laptopdienst je bestelling ontvangt vóór 16 uur kun je je laptop nog dezelfde dag meenemen. Voor bestellingen na 16 uur maak je met de laptopdienst een afspraak voor de afhaling: dat kan al de volgende dag zijn. 's Zaterdags worden geen laptops verkocht.

Indien je gebruik maakt van de financieringsmogelijkheden, zal er eveneens met jou een afspraak gemaakt worden voor de verdere afhandeling.

Bij de afhaling moet de betaling in orde gebracht worden: je betaalt contant (met Bancontact, géén cash!) of je legt het bewijs voor dat de kredietmaatschappij je aanvraag om gespreide betaling aanvaard heeft.

Is studeren met een laptop duur?

Studeren met een laptop zou duur zijn. Wij proberen daar alleszins wat aan te doen!

Door de grote aankoophoeveelheid kan de hogeschool de laptop aanbieden aan een gevoelig lagere prijs.

Wij spreken alleen betrouwbare merken aan en kiezen een toestel uit de zogenaamde "business range". Dat betekent dat het toestel berekend is op lange bedrijfstijden en op intensief gebruik.

Elk toestel heeft een uniek identificatieplaatje. Daarbij komt dat je bij ons een verzekering zal afsluiten tegen diefstal en beschadiging voor een prijs die je nergens op de markt zult vinden.

Wij onderhandelen met softwareleveranciers om je voor een minimale vergoeding een legale versie te bezorgen van de software die je in je opleiding nodig hebt.

Als de laptop toch een té zware last zou zijn, dan kun je aankloppen bij de sociale dienst van Studentenvoorzieningen (StuVo). Die onderzoekt dan je situatie en zal op basis daarvan een tussenkomst vastleggen.