Extra's

Overzicht

Sleeve
Verzekering
Het netwerk van Hogeschool PXL
Software
Virusscanner
Microsoft
Apple Logic Pro
Adobe Creative Cloud

Sleeve

Je kan optioneel een passende sleeve aankopen bij de laptop.

13" - €28 14,1" & 15,6" - €30
   

Terug naar overzicht.

Verzekering

Een laptop blijft een belangrijke investering. Om die te beschermen, verplichten we je om alleszins in het eerste jaar een verzekering te nemen. We hebben daarvoor met Ethias een overeenkomst afgesloten die de grootst mogelijke bescherming biedt tegen diefstal en beschadiging, en dat voor een prijs buiten alle concurrentie: €32.

Na het eerste jaar beslis je zelf of je nog een verzekering wil nemen. Hogeschool PXL zal je uitnodigen om dat wel te doen, maar je bent vrij om op dat aanbod in te gaan (€30 per jaar, bij gelijkblijvende voorwaarden van Ethias).

Terug naar overzicht.

Het netwerk van Hogeschool PXL

De onderwijsverzorging gaat ervan uit dat iedere student een laptop heeft. Maar er is meer dan alleen maar jouw laptop. Al die laptops moeten met elkaar kunnen communiceren: jij met je medestudenten en met je docenten/lectoren, docenten/lectoren met studenten en met elkaar ... Laptops moeten een schakel zijn in een netwerk.

Hogeschool PXL heeft bij de start van het laptopproject meteen fors geïnvesteerd in de uitbouw van een draadloos netwerk. Een draadloos netwerk geeft de meeste kansen voor echt permanente communicatie, anywhere anytime. En we zagen het groots: het werd meteen het grootste draadloze netwerk van Europa. Van heinde en verre zijn ze ernaar komen kijken!

Met die ene investering hield het niet op. Hoe meer netwerk, hoe meer netwerkgebruikers, en hoe hoger de eisen. We zijn dus blijven sleutelen aan ons netwerk om het performant te houden.

Voor jou betekent dat verhaal dat je van op eender welke plaats, van op eender welke PXL-campus kunt inloggen op het netwerk en kunt communiceren met de rest van onze hogeschool, en met de rest van de wereld!

Daarnaast heeft Hogeschool PXL ook voortdurend geïnvesteerd in krachtige internettoegang. Ook van die mogelijkheid kun je in onze hogeschool altijd gebruik maken.

De mogelijkheden die je thuis, op kot of elders hebt, hangen uiteraard af van de verbinding die op elk van die plaatsen gemaakt kan worden.

Terug naar overzicht.

Software

Als je een toestel koopt, moet je dikwijls zelf nog instaan voor de software die je wil gebruiken. In het aanbod van Hogeschool PXL is een basisuitrusting software inbegrepen: Windows 10 en Microsoft Office 365. Ook een virusscanner wordt meegeleverd.

Hogeschool PXL eist van alle gebruikers, ook studenten die de laptop niet via onze hogeschool aankopen, dat zij uitsluitend werken met legale software. Daartegenover staat dat de hogeschool een extra inspanning doet om die software zo goedkoop mogelijk te bezorgen.

Ook voor sommige pakketten die specifiek zijn voor een opleiding (bv. Adobe-software), biedt de hogeschool een goedkope oplossing.

Terug naar overzicht.

Virusscanner

Niemand zal nog de noodzaak van goede virusbescherming in vraag stellen. Voor een eenmalige vergoeding van €5 bieden we je een performante virusscanner.

Ook hier heb je recht op alle updates zolang je student bent van Hogeschool PXL.

Terug naar overzicht.

Microsoft licenties

Je laptop komt standaard met Windows 10 Home en Office 365. Vanaf het moment dat je geen student meer bent aan de Hogeschool PXL zal je toegang tot Office 365 afgesloten worden.

Terug naar overzicht.

Apple Logic Pro X

Apple Logic Pro X is verplicht voor de studenten van de opleidingen Muziek en Muziektechniek van PXL-Music.

Je betaalt eenmalig €229,99 voor de aankoop van een pakket met professionele apps voor het onderwijs, waaronder Apple Logic Pro X.

Deze Apple software kan door iedere student van Hogeschool PXL gekocht worden, ongeacht het feit of je een laptop bij ons kocht of niet.

Terug naar overzicht.

Adobe Creative Cloud

Je betaalt eenmalig €75 voor Adobe CC (1 jaar gebruiksrecht, aankoop via laptopdienst).

Terug naar overzicht.