Waarom heb ik een laptop nodig aan Hogeschool PXL?

Hogeschool PXL is de hogeschool met de laptop. In de organisatie van onze studieactiviteiten gaan wij ervan uit dat iedere student beschikt over een performante laptop.
Hieronder lees je waarom je aan onze hogeschool een laptop nodig hebt.

Het onderwijs van de toekomst ... NU!

  • In de les meteen naar internet.
  • Je opdrachten allemaal in elektronische vorm.
  • Je leerstof raadplegen op Blackboard.
  • Je docent/lector of medestudenten op eender welk moment een mail sturen.
  • Nog even de laatste hand leggen aan een presentatie voor je stageplaats.  

Met het laptopproject van Hogeschool PXL en het draadloze netwerk wordt studeren wel heel erg leuk!

Wij hebben ons onderwijs zo georganiseerd dat iedereen een laptop nodig heeft. Als je nog geen laptop hebt, dan kun je er bij ons een kopen.
De PXL-laptop is een modern multimediaal toestel voor een prijs buiten concurrentie. Voor zijn prijs is het toestel dat wij aanbieden, vollediger dan gelijkaardige toestellen die je in de handel kunt kopen. Bovendien heb je drie jaar garantie. Er is een laptopdienst die de meeste van je problemen in de kortste tijd oplost.

ICT-geïntegreerd onderwijs

Toekomstgericht onderwijs kan niet anders meer dan informatica en e-learning integreren in het onderwijsgebeuren. Hulpmiddelen voor e-learning zijn onder meer e-mail, elektronische leeromgevingen (Blackboard), discussiefora, elektronische toetsen, een elektronisch portfolio (EPOS), databanken met didactisch materiaal en links naar allerlei websites. Die vernieuwende vorm van onderwijs is meer gericht op het verwerven van competenties, probleemoplossende vaardigheden en teamwork dan zuiver en alleen op kennisoverdracht. Daarom gaat Hogeschool PXL ervan uit dat iedereen over voldoende ICT-vaardigheden beschikt bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Iedereen een laptop

Om ICT-geïntegreerd onderwijs mogelijk te maken, studeert elke student in onze hogeschool met een laptop, zodat anytime anywhere learning altijd mogelijk is. Hogeschool PXL promoot sterk de aankoop van een laptop in plaats van een desktop model. Dan beschik je altijd over je eigen documenten en heb je toegang tot informatiebronnen, of je nu op de campus bent of op kot, thuis of onderweg.

Alle gegevens binnen handbereik

In het studielandschap van de hogeschool zie je nooit een rij van wachtende studenten achter een pc om een databank of cd-rom te raadplegen. Via het draadloze netwerk kun je van overal op de campus elektronische databanken en vaksoftware raadplegen, een site op internet bezoeken of je taken afwerken op de elektronische leeromgeving. Met je PXL log-in en paswoord is dezelfde informatie ook thuis bereikbaar.