Immersive Music

Beeld je een wereld in waar je als luisteraar mee aan het roer zit van de muziek die je beluistert. Muziek die nooit twee keer hetzelfde klinkt en je langs alle kanten omringt. Dat is het doel van het onderzoeksproject Immersive Music.
We gaan op zoek naar creatieve en artistieke vernieuwing die gepaard gaat met de technologische vooruitgang in muziektechniek. Er zijn verschillende revoluties geweest in het maken van muziek, van mono naar stereo over surround tot 360 graden Immersive Music. We ontleden het hele creatieproces van muziek om zo de uitdagingen en kansen die deze nieuwe technologie biedt te ontleden.
Van componeren over opname tot mixing en performance bekijken we hoe Immersive Music de muziekprofessional creatief uitdaagt. Door verschillende projecten in 360 graden te componeren en op te nemen proberen we met toegepast wetenschappelijk onderzoek tot inzichten te komen die bruikbaar zijn voor verschillende spelers in de muziekindustrie. Samen met onze internationale partners gaan we de opgedane kennis ontsluiten aan de buitenwereld. Intern gebruiken we de verkregen inzichten voor het updaten van onze leermaterialen in het vak Studio 3.
We hechten in dit project heel veel belang aan interne en externe samenwerking tussen stakeholders en onze studenten. Zij zullen in het kader van stages, bachelorproeven, personlijke opleidingsprojecten en korte internationale mobiliteitsprogramma’s een voortrekkersrol opnemen in dit onderzoek om zo als junior;collega’s te groeien tot excellente professionals.

Project informatie

Projectpromotor:
Steven Maes
Status:
Lopend project
IWETO code:
  • Code nog in te vullen.
Startdatum – einddatum:
17/09/2018 – 15/09/2019
Budget:
€ 44.100
Projectcode:
7/DWO/2018/CD/FO028+ 7/DWO/2018/CD/FR028
VTE:
0,45
Medewerkers:

Steven Maes

David Poltrock

Erik Loots

Contact

Steven Maes
onderzoeker