Hefbomen voor een mindset die duurzame inzetbaarheid en innovatief werkgedrag bevordert in Limburgse KMO's

De KMO’s van vandaag staan voor belangrijke uitdagingen: Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers duurzaam inzetbaar zijn in een wereld waar jobs voortdurend veranderen en mensen langer moeten werken? Hoe zorg ik ervoor dat mijn onderneming niet ten onder gaat aan de vele externe veranderingen, maar dat ik deze juist altijd één stap voor ben dankzij innovatie? Dit project wil Limburgse KMO’s ondersteunen om deze uitdagingen beter het hoofd te bieden en er zo voor zorgen dat KMO’s in Limburg meer “future-proof” zijn, gewapend voor de toekomst. Geïnspireerd door de ideeën van Mission Mindset is de algemene doelstelling van dit project Limburgse KMO’s te stimuleren om via de concepten van mindset, duurzame inzetbaarheid en innovatief werkgedrag in te zetten op hun medewerkers en zo de innovatiekracht en duurzaamheid van hun onderneming te vergroten. De basisidee is immers dat een positieve groeigerichte mindset een belangrijke sleutel is tot duurzame inzetbaarheid en innovatief werkgedrag. In het bijzonder gaan we in dit project op zoek naar de hefbomen die zo’n groeigerichte mindset bij medewerkers in KMO’s stimuleren.

Concreet betekent dit:

1.       Inzicht verkrijgen in en modelleren van de hefbomen voor een groeigerichte mindset via focusgroepen met Limburgse bedrijfsleiders/ondernemers, gefaciliteerd door de ambassadeurs van Mission Mindset.

2.       Meten van duurzame inzetbaarheid, innovatief gedrag, mindset en contextfactoren bij medewerkers van de ondernemingen die deelnemen aan de focusgroepen.

3.       Sensibiliseren over belang van een positieve mindset en deze stimuleren bij Limburgse KMO’s als sleutel tot het vergroten van de duurzame inzetbaarheid en innovatiekracht via een praktisch toepasbare inspiratiegids en een aansluitend vormingstraject / lerend netwerk.

Project informatie

Projectpromotor:
Karolien Hendrikx
Status:
Afgelopen project
IWETO code:
  • S 189 Organisatiewetenschappen
Startdatum – einddatum:
21/09/2015 -17/09/2017
Budget:
70.700 euro
Projectcode:
3/DWO/2015/Ma/P077
VTE:
0,91 VTE
Medewerkers:

Evi Knuts

Contact

Karolien Hendrikx
onderzoeker