Student StartUp Ocean Hasselt: Challenge Accepted! Pitch Please.

Student StartUp Ocean Hasselt creërteenleefomgeving die ondernemingszin en ondernemerschap bij alle jongeren (tussen 18-24 jaar) in Hasselt en omgeving stimuleert. Dit ecosysteem inspireert, activeert, uitdaagt, informeert, vormt en ondersteunt jongeren voor en naar ondernemerschap. Het is een lokaal samenwerkingsverband tussen stad Hasselt, Universiteit Hasselt, Hogeschool PXL, vertegenwoordiging van de Hasseltse jongerenwerking, studentenverenigingen en de (Hasseltse) profit en non-profit organisaties.

Centraal in StartUp Ocean Hasselt staat de entrepreneurial wave, een continuüm met ondernemerszin als basis en ondernemerschap als top. De wave wordt in beweging gebracht met goedgekozen challenges onder de naam “Challenge Accepted!”. Met deze uitdagingen doen we beroep op de ondernemingszin van jongeren en creëren we een ondernemende mindset bij alle betrokken partijen. Daarnaast wordt de golf aan de basis versterkt met een aanbod van activiteiten om deze ondernemingszin verder aan te wakkeren en ondernemende competenties te ontwikkelen bij jongeren.

Voor het creëren van de ondernemende mindset is een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs. Onder het motto practice what you preach wordt een programma ontwikkeld dat docenten, leerkrachten, maar ook andere geïnteresseerden die met jongeren werken, hierin ondersteunt, hun eigen ondernemingszin prikkelt en hen activeert in het ecosysteem.

Tot slot wordt door de uitbouw van een actief netwerk dat aansluit op de startersdynamiek van de provincie een sterk kader aangeboden aan de jongeren die met hun ondernemingszin aan de slag gaan. Ze krijgen toegang tot bestaande netwerken voor coaching en begeleiding, ze komen in contact met de dynamiek van de Limburgse incubatoren en kunnen beroep doen op de expertise van hun peers.

Project informatie

Projectpromotor:
Stad Hasselt
Status:
Afgelopen project
IWETO code:
  • S 190 Bedrijfsbeleid
Startdatum – einddatum:
01/09/2016 - 31/08/2018
Budget:
Totaal: € 500.000 (PXL: € 143.639,00)
Projectcode:
12/DWO/2016/CO/I024
VTE:
1,57 VTE
Medewerkers:

Pina Cimino

Evi Knuts

Michiel Stoffels

Contact

Pina Cimino
onderzoeker