Ergotherapeutische Methodiek in Oncologische Revalidatie

Denk je eraan om na een behandeling tegen borstkanker weer te gaan werken? Emior gaat samen met jou op weg.

Het is niet vanzelfsprekend om na je behandeling weer aan de slag te gaan. Ook al wil je wel.  De ergotherapeuten van Emior begeleiden je, zodat je gemakkelijker naar je oude werkomgeving kan teruggaan. Ergotherapeuten zorgen dat jij weer aan de slag kan.

 

Voor Wie?

EMIOR  wil een methodiek te ontwikkelen die ingezet kan worden om verlies van arbeidsparticipatie (en bijgevolg verlies van levenskwaliteit) tegen te gaan en dit voor een doelgroep die zonder ondersteuning niet langer professioneel actief dreigt te zijn: Vrouwen die de behandeling van borstkanker beëindigd hebben en moeilijkheden ondervinden bij de terugkeer naar de werkplek.

Waarom?

De ergotherapeuten van Emior ondersteunen je bij de terugkeer naar je werk. We maken je wegwijs in de mogelijkheden, de administratie en we zoeken samen naar oplossingen voor eventuele knelpunten. Dat je werkgever erbij betrokken wordt, spreekt vanzelf. Hoe we dat aanpakken, bespreken we samen. Met behulp van een begeleidingstraject kan niet enkel de individuele levenskwaliteit worden verhoogd, maar ontstaat ook een gunstig maatschappelijk effect door activering van de patiënt die anders op een vervangingsinkomen zou aangewezen zijn.

Contact

Emior begeleidt en doet ook onderzoek. Jouw ervaring kan ervoor zorgen dat we anderen ook kunnen helpen! Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact op met ons:

Katrien Biesmans
Anneleen Reyskens

Hogeschool PXL, dpt.PXL-Healthcare
Guffenslaan 39, 3500 Hasselt  
0470 216 263  

Project informatie

Projectpromotor:
Hogeschool PXL
Status:
Afgelopen project
IWETO code:
  • B 710 Fysische geneeskunde, kinesitherapie, motorische revalidatie, rehabilitatie
Startdatum – einddatum:
1/7/2009 - 30/6/2011
Budget:
€ 213.000,63
Projectcode:
2/DWO/2009/RE/I007
VTE:
0,389 VTE