Innovatief Ondernemen

Het Expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen focust op businessgeoriënteerd praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek en dienstverlening rond entrepreneurship en intrapreneurship. Deze onderzoeksgroep helpt u met kleine en grote vraagstukken rond algemene bedrijfsvoering van uw onderneming. PXL Innovatief Ondernemen biedt professionaliseringstrajecten op maat van kmo’s en coacht start- en groeibedrijven in hun innovatiespurt om door te groeien tot een duurzame onderneming.

In co-creatie met start- en groeibedrijven verbinden, professionaliseren en innoveren wij in de domeinen klantgerichtheid, innovatieve HRM, on- en offline communicatie, vrijetijdseconomie en innovatieve businessmodelling.

Expertise

Kmo’s, start- en groeibedrijven én spelers uit de vrijetijdeconomie kunnen bij het Expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen terecht voor:

  • marktonderzoek van A tot Z: het vertalen van de noden/behoeften van de opdrachtgever naar onderzoeksdoelstellingen en een adequate onderzoeksopzet, opstellen van vragenlijsten, opzetten en coördineren van veldwerk (de effectieve bevraging – online, telefonisch, face-to-face of postaal), analyse en rapportering van zowel marktonderzoeksdata als interne data
  • wetenschappelijke ondersteuning van gedegen probleemanalyse tot heldere vraagarticulatie en plan van aanpak
  • economische haalbaarheidsstudies
  • innovatief human resource management 
  • impactmeting en advies over on- en offline communicatie
  • optimaliseringstrajecten voor communicatie- en marketingstrategie
  • analyses van klantenprofielen, nieuwe klantensegmenten, klanttevredenheid

Projecten

Output

Artikels of hoofdstukken in een werkveld (nationaal) boek

Contact

Evi Knuts
onderzoekshoofd
Tel: +32 11 77 56 66

Medewerkers

Evi Knuts
Hermien Raedts
Ilse Vos
Ine Gerrits
Inge Ectors
Jordy Hex
Matthias Reygel
Nele Bylois