Schrijf je in

PXL-Education

Agenda

25.10.2017
Nieuw lesmateriaal voor de vakken Handel en IARL: Bijdehand(el)
26.10.2017
Boeklancering EduNext - Transformeer je school van binnenuit
30.10.2017
Herfstvakantie

In De Kijker

18.10.2017
Studenten PXL-Education doorbreken grenzen
09.10.2017
Hogeschool PXL stapt mee in project 'MyMachine'
05.04.2017
Gentse imam te gast bij PXL-Education

In De Media

28.09.2017
Mick Plastic leert Limburgse kinderen over de gevaren van plasticverslaving
26.09.2017
PXL-project Neighbourhood Coding leert kwetsbare kinderen programmeren in hun achtertuin
25.09.2017
Hogeschool PXL en Limburgse cultuur- en erfgoedsector slaan handen in elkaar om cultuureducatoren op te leiden

In Beeld

pxl in beeld
Start academiejaar

Welkom

Marc HermansGoed onderwijs, een van de fundamenten van een welvarende maatschappij, steunt op bekwame leraars. Zij zorgen namelijk elke dag opnieuw voor kwaliteitsvol onderwijs.

Wie zijn de beste leraren? Stel deze vraag aan leerlingen en je krijgt een duidelijk antwoord: gepassioneerde, creatieve personen met kennis van zaken. Onze competentiegerichte opleidingen leggen hier dan ook de nadruk op. We vormen bekwame leraren die graag naar school komen en bij wie de leerlingen later ook graag naar de les gaan.

Om je droomjob waar te maken, presenteert ons departement een uitgebreid aanbod voor toekomstige leraars kleuter-, lager of secundair onderwijs. Maximale keuzemogelijkheden staan centraal opdat elke student zijn talenten op maat kan exploreren.

Zo heeft de student voor leraar secundair onderwijs een volledig vrije keuze van 2 onderwijsvakken, kan er vrij gecombineerd worden tussen dag- en avondonderwijs en is blended learning mogelijk.

Toekomstige leerkrachten kleuter- en lager onderwijs genieten van een breed aanbod waarin kennis en didactiek geïntegreerd aan bod komen. In het laatste jaar is er een ruime waaier aan keuzemodules. Wie wil, kan studeren of stage lopen in het buitenland.

PXL-Education zet sterk in op stage. Vanaf het eerste jaar sta je voor de klas. Je kan rekenen op intensieve begeleiding en raakt gaandeweg vertrouwd met verschillende soorten scholen.

Wil je je werk en studie combineren? Kies dan voor het traject voor werkstudenten voor lager of secundair onderwijs.

Ons actief pluralisme garandeert tewerkstellingskansen in alle onderwijsnetten. PXL-studenten zijn gegeerd in zowel het katholieke, gemeenschaps-, provinciale als stedelijke onderwijs.

We leiden leraren niet enkel op voor morgen, maar voor de toekomst. Je raakt dan ook vertrouwd met moderne didactische hulpmiddelen zoals digitale borden en tablets. Levenslang leren is bij ons meer dan een modewoord: tijdens je opleiding zorgen we ervoor dat je geprikkeld wordt om je te blijven ontwikkelen. Oud-studenten weten het al lang: ook na je afstuderen kan je bij ons terecht zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste inzichten.
Wie het vuur in zich heeft, is én blijft bijzonder welkom bij PXL-Education!

Marc Hermans
departementshoofd

 

Basisopleidingen

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer