Schrijf je in

PXL-IT

Agenda

22.04.2018
PXL-Infodag
24.04.2018
Career Lift - Personal professional branding: netwerken binnen en buiten mijn bedrijf
30.04.2018
Brugdag

In De Kijker

15.03.2018
Lector in de kijker: Lowie Vangaal
26.11.2017
Recordeditie Dag van de Wetenschap
04.09.2017
IC4Life Summerschool

In De Media

14.04.2018
PXL wil woningen beveiligen met gezichtsherkenningssoftware
16.02.2018
Studenten PXL-IT, Mediaan en Karting Genk voegen digitale dimensie toe aan karting
09.02.2018
GEZOCHT: Bedrijven en organisaties die PXL-studenten en leerlingen secundair onderwijs willen opvangen tijdens PXL Breekt Uit

In Beeld

pxl in beeld
Openlesdag

Welkom

Het departement PXL-IT richt zich heel sterk op state-of-the-art technologie. We hebben dan ook als enige IT-opleiding een bijzonder kwaliteitskenmerk voor innovatie en onderzoek. Met de grootste IT-community op één campus zorgen we jaarlijks via onze jonge IT-professionals voor een sterke innovatie-impuls in Vlaanderen en de Euregio.

Onze professionele bachelors Toegepaste informatica nemen een actieve rol op binnen de wereld van het 'Internet of Everything' (IoE): een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei soorten applicaties, toestellen en mensen.

Via onze afstudeerrichtingen Application Development, Systems & Networks en Software Management zorgen we verder voor een doorgedreven specialisatie.

PXL-IT wil toonaangevend zijn in Vlaanderen. Zo startten we dit jaar als eerste met een unieke opleiding Dronetechnologie. Eerder profileerden we ons al met het postgraduaat Mobile Application Development en de professionele bachelor Toegepaste Informatica voor werkstudenten.

Excellent onderwijs is volgens ons onlosmakelijk verbonden met onderzoek en samenwerking met bedrijven. Met grote, nieuwe onderzoeksprojecten rond Wearable Technology, Open data en Internet of Things geven we hieraan een extra boost.

In plaats van bruggen te bouwen tussen onderwijs en bedrijfswereld integreren we deze twee werelden liever. Hogeschool en bedrijven maken op deze manier samen onderwijs en laten studenten uitgroeien tot IT-professionals.
 
Francis Vos
departementshoofd PXL-IT

 

Basisopleidingen

Applicatieontwikkeling<br />Systemen en netwerkbeheer<br />Softwaremanagement

Applicatieontwikkeling
Systemen en netwerkbeheer
Softwaremanagement

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer