Schrijf je in

Biotechnologie

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Agro- en biotechnologie

Schrijf je in
PXL nieuws

Tony Remans

opleidingshoofd

De wereld van de biotechnologie is heel divers: we gaan samen met jou aan de slag rond thema’s als cel- en gentechnologie, genetisch gemodificeerde organismen, gentherapie, DNA-fingerprinting, de…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Studeren aan PXL-Green & Tech? Dat is kiezen voor een boeiende opleiding waarmee je vele kanten uit kan en waarin de werkzekerheid zeer groot is. Binnen het departement PXL-Green &Tech…

Meer
PXL nieuws

Dominique Stinckens

werkveld

Constant zijn we op zoek naar nieuwe, betere en snellere analysemethodes om de hoogste kwaliteit van onze voeding te waarborgen.

Dat vereist uitstekend opgeleide bachelors…

Meer
PXL nieuws

Bart Durlet

alumnus

De mentaliteit van 'levenslang leren' wordt goed aangebracht tijdens de opleiding. Dat is nodig als je beroepsmatig een uitdaging aangaat. Je moet jezelf constant bijscholen. De brouwerijsector,…

Meer

De opleiding

Biotechnologie

Geboeid door biowetenschappen?

Ben je geïnteresseerd in de cel- en gentechnologie: genetisch gemodificeerde organismen, gentherapie, DNA-fingerprinting, ...? Wil je te weten komen hoe voedingsmiddelen geproduceerd worden en hoe de kwaliteit gewaarborgd blijft? Voel je je betrokken bij de milieusector en omgevingsthema's zoals duurzame energieproductie, afvalwaterzuivering, bodemsanering, ...? Dan is deze richting zeker iets voor jou. Bovendien zit het werkveld op jou te wachten!

De Bachelor in de Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Biotechnologie, is een driejarige opleiding die georganiseerd wordt binnen het departement PXL-Tech in Diepenbeek.

De focus ligt vanaf het eerste jaar op de combinatie van theorie en praktijk. Dit betekent dat je als snel, en met de nodige begeleiding, leert werken aan concrete opdrachten (individueel en in groep) die eigen zijn aan je toekomstige beroep. Je leert bijvoorbeeld een labosessie voorbereiden, uitvoeren en verwerken in het eerste jaar.

Verderop in de opleiding dagen we je uit met complexere opdrachten en begeleiden we je naar de zelfstandige uitvoering daarvan. Zo kan je met de nodige vaardigheden je stage en bachelorproef aanvatten in het derde jaar. Hiermee krijg je de kans om te werken aan een reële sectorgerelateerde opdracht in een bedrijf of onderzoeksinstelling. Zo heb je al een eerste werkervaring nog voor je afgestudeerd bent!

Geen praktijk zonder theoretische onderbouwing. Naast de wetenschappelijke basisvakken (chemie, biologie, fysica, ...) staan er in het eerste en tweede jaar ook specialisatiegerichte vakken op het programma. Daarbij maak je al kennis met de drie specialisaties, namelijk cel- en gentechnologie, omgevingstechnologie en voedingsmiddelentechnologie. In het derde jaar volg je een lesprogramma afgestemd op een van deze specialisaties volgens je keuze. Ga je voor omgevingstechnologie, dan ontvang je bij afstuderen naast je diploma ook het attest voor milieucoördinator B. Mooi meegenomen, toch?

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie
03.02.2020
Lesvrije week

PXL NWS

04.11.2019
Samenwerking met Stokerij Vanderlinden (PXL-Green & Tech)
30.09.2019
Alumna Leen Picard (PXL-Green & Tech) start hoevewinkel
17.09.2019
Geboorteboom voor PXL-Green & Tech

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Tony Remans

Tony Remans

opleidingshoofd

+32 476 43 89 92

tony.remans@pxl.be