Schrijf je in

Biotechnologie

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Agro- en biotechnologie

Schrijf je in
PXL nieuws

Tony Remans

opleidingshoofd

Hogeschool PXL is een moderne hogeschool: ondernemend, netwerkend, onderzoekend, dienstverlenend, kwaliteitsvol, internationaal, democratisch en succesvol.
We hopen dat je aan onze hogeschool…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die studies organiseert in het domein van de biotechnologie, een studiedomein dat vele kansen biedt op een fijne job.

Binnen onze samenleving speelt…

Meer
PXL nieuws

Dominique Stinckens

werkveld

Constant zijn we op zoek naar nieuwe, betere en snellere analysemethodes om de hoogste kwaliteit van onze voeding te waarborgen.

Dat vereist uitstekend opgeleide bachelors…

Meer
PXL nieuws

Bart Durlet

alumnus

De mentaliteit van 'levenslang leren' wordt goed aangebracht tijdens de opleiding. Dat is nodig als je beroepsmatig een uitdaging aangaat. Je moet jezelf constant bijscholen. De brouwerijsector,…

Meer

De opleiding

Biotechnologie

Geboeid door biowetenschappen?

Ben je geïnteresseerd in de cel- en gentechnologie: genetisch gemodificeerde organismen, gentherapie, DNA-fingerprinting, ...? Wil je te weten komen hoe voedingsmiddelen geproduceerd worden en hoe de kwaliteit gewaarborgd blijft? Voel je je betrokken bij de milieusector en omgevingsthema's zoals duurzame energieproductie, afvalwaterzuivering, bodemsanering, ...? Dan is deze richting zeker iets voor jou. Bovendien zit het werkveld op jou te wachten!

De Bachelor in de Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Biotechnologie, is een driejarige opleiding die georganiseerd wordt binnen het departement PXL-Tech in Diepenbeek.

De focus ligt vanaf het eerste jaar op de combinatie van theorie en praktijk. Dit betekent dat je als snel, en met de nodige begeleiding, leert werken aan concrete opdrachten (individueel en in groep) die eigen zijn aan je toekomstige beroep. Je leert bijvoorbeeld een labosessie voorbereiden, uitvoeren en verwerken in het eerste jaar.

Verderop in de opleiding dagen we je uit met complexere opdrachten en begeleiden we je naar de zelfstandige uitvoering daarvan. Zo kan je met de nodige vaardigheden je stage en bachelorproef aanvatten in het derde jaar. Hiermee krijg je de kans om te werken aan een reële sectorgerelateerde opdracht in een bedrijf of onderzoeksinstelling. Zo heb je al een eerste werkervaring nog voor je afgestudeerd bent!

Geen praktijk zonder theoretische onderbouwing. Naast de wetenschappelijke basisvakken (chemie, biologie, fysica, ...) staan er in het eerste en tweede jaar ook specialisatiegerichte vakken op het programma. Daarbij maak je al kennis met de drie specialisaties, namelijk cel- en gentechnologie, omgevingstechnologie en voedingsmiddelentechnologie. In het derde jaar volg je een lesprogramma afgestemd op een van deze specialisaties volgens je keuze. Ga je voor omgevingstechnologie, dan ontvang je bij afstuderen naast je diploma ook het attest voor milieucoördinator B. Mooi meegenomen, toch?

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

18.12.2018
PXL-Winter Ball
24.12.2018
Kerstvakantie
04.02.2019
Lesvrije week

In De Kijker

24.10.2018
Studente Biotechnologie (PXL-Tech) mag naar Silicon Valley
23.10.2018
Alumni Biotechnologie (PXL-Tech) ontwikkelen groentereep
23.05.2018
Twee PXL-Tech studenten geselecteerd voor Global Youth Forum

In De Media

17.09.2018
Openingscolleges luiden nieuw academiejaar in aan Hogeschool PXL
05.09.2018
“Gezonde voeding smaakvoller maken, dat is de uitdaging”
26.04.2018
PXL Breekt Uit

Fotoalbums

pxl in beeld
Proefdag

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Tony Remans

Tony Remans

opleidingshoofd

+32 476 43 89 92

tony.remans@pxl.be