Wat houdt deze opleiding in?
De opleiding zet zich in om (toekomstig) leidinggevenden voldoende leiderschapscompetenties mee te geven om accuraat te kunnen inspelen op de actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg.
De opleiding biedt een onderwijsaanbod dat de reële context van een leidinggevende in de gezondheids- en welzijnszorg optimaal integreert. De opleiding vertrekt hierbij vanuit een trialoog tussen de opleiding, de student en de werkgever.
In de lessen wordt een competentiegerichte, geïntegreerde aanpak gehanteerd, met een evenwicht tussen kennis, vaardigheden en attitudes, steeds vertrekkende vanuit een evidence based en value based aanbod.
Enkele kernbegrippen die als een rode draad doorheen alle opleidingsonderdelen lopen, zijn: people management, opstellen van beleidsplannen, hanteren van modellen in de gezondheidssector, ethische aspecten van leidinggeven, het creëren van zelfbewustzijn en werken aan zelfreflectie.
De opleiding ziet zich verder als een ondersteunend en geïntegreerd deel van de horizontale integratie van HRM binnen de doorverwijzende zorgsettings.
Op 22 april organiseren we onze jaarlijkse Meet & Greet. Tijdens dit infomoment krijg je heel wat informatie omtrent de opleiding en kan je kennismaken met studenten, lectoren en alumni. Schrijf je hier in.
Doelstellingen
De opleiding bereidt studenten voor op een leidinggevende functie over één of enkele afdelingen in een zorgorganisatie.
Doelgroep en toelatingsvoorwaarden
Deze banaba-opleiding staat open voor bachelors in de Verpleegkunde of in de Vroedkunde.
Andere houders van een bachelordiploma die werken in de gezondheids- en welzijnszorg, kunnen toegelaten worden mits voldoende ervaring en vooruitzichten op een leidinggevende functie.