Schrijf je in

Bachelor in de Elektronica-ICT

Schrijf je in
PXL nieuws

Patrick Hilven

opleidingshoofd

De opleiding Elektronica-ICT is een brede technologieinformatica-opleiding. Kiezen voor deze opleiding maakt van jou een elektronicus met competenties in verschillende vakgebieden in de elektronica.

Meer
PXL nieuws

Francis Vos

departementshoofd

Binnen het nieuwe departement PXL-Digital integreren we op een unieke wijze de clusters Elektronica-ICT en Informatica. We creëren een nieuw platform waarmee we het voortouw nemen…

Meer
PXL nieuws

Kamiel Vanderlinden

ambassadeur

Eurofins Digital Testing Belgium biedt end-to-end testing en kwaliteitszorgoplossingen binnen verschillende industrieën: entertainment, media, games, publishing, e-commerce en consumer electronics.…

Meer
PXL nieuws

Thomas Strauven

alumnus

Ik werk als Applications Engineer bij Melexis - Tessenderlo, een firma die gespecialiseerd is in semiconductors voor de automotive industrie. Vandaag zijn er maar liefst 10 sensors aanwezig per…

Meer

De opleiding

Elektronica-ICT

Kiezen voor een opleiding Elektronica-ICT maakt van jou een elektronicus met competenties in verschillende vakgebieden in de elektronica. Het gedeelte ICT maakt van jou een softwareontwikkelaar die elektrotechnische apparaten kan configureren en programmeren.  

De Bachelor in de Elektronica-ICT is een driejarige opleiding. Het is een brede professionele praktische opleiding die daar waar nodig is ondersteund wordt door theorie. Vanaf de eerste tot en met de laatste fase wordt er evenveel aandacht besteed aan elektronica als aan ICT.

Je hebt geen voorkennis nodig want daarvoor dient de eerste trajectschijf. Tijdens de opleiding krijg je te maken met toekomstgerichte technologieën uit verschillende vakgebieden zoals embedded systemen, informatica, mechatronica, IoT en digitale communicatie.

De twee domeinen elektronica en ICT blijven beide herkenbaar in het curriculum. Binnen deze domeinen zorgt een goed uitgewerkt leerlijnconcept ervoor dat heel wat technologieën aan bod komen. De speerpunttechnologieën van de opleiding zijn 'Internet of Things' en 'Mechatronica'. Onder individuele begeleiding wordt de vaardigheid onderzoekend handelen getraind in labo's en projecten.

Elk opleidingsonderdeel leidt tot competenties die je vervolmaken in een vakgebied. Naargelang je interesse in een vakgebied kan je na je studies op zoek gaan naar een specifieke job in een van de door het werkveld aangeboden vakgebieden.

Studie

  • Bachelor
  • 3 jaar = 180 studiepunten
  • Praktijkgerichte opleiding
  • Projectmatige aanpak van technologieën
  • Elektronica + ICT

Bachelorproef

  • In samenwerking met een bedrijf
  • Internationale bachelorproef mogelijk

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie
03.02.2020
Lesvrije week

PXL NWS

19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
26.06.2019
Geslaagde slotexpo MyMachine in Brussel
06.05.2019
Duurzaamheidsweek PXL-Tech

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Patrick Hilven

Patrick Hilven

opleidingshoofd

+32 488 35 42 28

patrick.hilven@pxl.be