Inschrijven

Bachelor in de Elektronica-ICT

Inschrijven

Jouw opleiding

Elektronica-ICT

Heb je interesse in een elektronica-informatica opleiding? Wil je kennismaken met een boeiende en maatschappelijk noodzakelijke technologie? Zoek je een combinatie van softwareontwikkelaar met kennis van hardware of omgekeerd? Wil je uit een brede waaier aan technologieën een job kiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Start je carrière met als bagage een brede technologie-informatica opleiding. Kiezen voor een opleiding Elektronica-ICT maakt van jou een Electronic-Engineer met competenties in verschillende vakgebieden in de elektronica. Het gedeelte ICT maakt van jou een softwareontwikkelaar die elektrotechnische apparaten kan configureren en programmeren.  

  • We nemen je drie jaar (180 studiepunten) mee op digitaal avontuur.
  • Vanaf de eerste tot en met de laatste fase dompelen we je onder in elektronica (hardware) en ICT (software).
  • Projectmatig werken zit in het DNA van de opleiding.
  • Voorkennis, dat heb je niet nodig. De juiste basis leg je namelijk in het eerste opleidingsjaar.
  • Je komt in contact met toekomstgerichte technologieën uit verschillende vakgebieden, waaronder embedded systemen, informatica, mechatronica, IoT en elektronische systemen.
  • De twee domeinen elektronica en ICT blijven herkenbaar in je lessenrooster. Je hoeft niet te kiezen. Binnen deze domeinen komen heel wat technologieën aan bod met thema's zoals 'Internet of Things' en 'Mechatronica'.
  • Leer planmatig en teamgericht werken aan de hand van projectonderwijs. Een multidisciplinair lectorenteam zal je intensief begeleiden.
  • Je afstudeerproject is een bachelorproef gekoppeld aan een stageperiode waarin je in het werkveld een reële opdracht zal uitvoeren.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Patrick Hilven

opleidingshoofd

De opleiding Elektronica-ICT is een brede technologieinformatica-opleiding. Kiezen voor deze opleiding maakt van jou een elektronicus met competenties in verschillende vakgebieden in de elektronica.

Meer
PXL nieuws

Francis Vos

departementshoofd

Binnen het nieuwe departement PXL-Digital integreren we op een unieke wijze de clusters Elektronica-ICT en Informatica. We creëren een nieuw platform waarmee we het voortouw nemen…

Meer
PXL nieuws

Kamiel Vanderlinden

ambassadeur

Eurofins Digital Testing Belgium biedt end-to-end testing en kwaliteitszorgoplossingen binnen verschillende industrieën: entertainment, media, games, publishing, e-commerce en consumer electronics.…

Meer
PXL nieuws

Thomas Strauven

alumnus

Ik werk als Applications Engineer bij Melexis - Tessenderlo, een firma die gespecialiseerd is in semiconductors voor de automotive industrie. Vandaag zijn er maar liefst 10 sensors aanwezig per…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Patrick Hilven

opleidingshoofd

+32 488 35 42 28

patrick.hilven@pxl.be