Inschrijven

Financie- en verzekeringswezen

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Inschrijven

Jouw opleiding

 

Financie- en verzekeringwezen

Money makes the world go round! Met een bachelordiploma Bedrijfsmanagement - Financie- en verzekeringswezen heb je tal van carrièremogelijkheden. Zet een stap in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en organisaties. Deze opleiding stoomt je klaar om maatwerk aan te leveren aan jouw klanten en bereidt je voor op een loopbaan als financiële duizendpoot.

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op financieel avontuur!
  • In het eerste trajectjaar ligt de focus vooral op de ondersteunende opleidingsonderdelen zoals financiële rekentechnieken, financial accounting, economische actualiteit, digital skills, verzekeringen, beleggen en beurs. Ook een eerste kennismaking met de vastgoedsector mag in jouw eerste jaar niet ontbreken.
  • In het tweede en derde trajectjaar onderscheiden we een financieel gedeelte en een verzekeringsgedeelte. Verder wordt er ook aandacht besteed aan de meest recente evoluties in de financiële sector (vb. Fintech).
  • Na deze opleiding ben je een professionele communicator dankzij de talen Nederlands, Frans en Engels die in deze opleiding grondig aan bod komen.
  • Een eerste werkervaring toevoegen aan jouw cv, dat doe je met een stage van twaalf weken in het laatste jaar. Wil je je grenzen verleggen? Dan kan je deze stage ook in het buitenland volbrengen.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

 
 
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Dirk Ector

werkveld

Voor KBC als bank-verzekeraar is het belangrijk dat we nieuwe medewerkers laten instromen die over de juiste skills beschikken en een goede basiskennis hebben van de financiële producten om klanten…

Meer
PXL nieuws

Bjorn Kimpen

alumnus

In de opleiding Financie- en verzekeringswezen staat niet enkel de leerstof centraal, maar vooral de junior-collega. In het kader van het vak 'Professionele Xpertise' gingen we zelf op zoek naar…

Meer
PXL nieuws

Kerry Cuypers

opleidingshoofd

Money makes the world go round! Met een bachelordiploma van de grootste business-school uit de regio heb je de beste carrièremogelijkheden in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en…

Meer
image

FIV - Voorstelling opleiding

image

FIV - Getuigenis student

image

FIV - Getuigenis werkveld

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Kerry Cuypers

opleidingshoofd

+32 478 74 71 74

kerry.cuypers@pxl.be