Schrijf je in

Financie- en verzekeringswezen

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Schrijf je in
PXL nieuws

Griet Beerten

opleidingshoofd

Money makes the world go round! Met een bachelordiploma van de grootste business-school uit de regio heb je de beste carrièremogelijkheden in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Dirk Ector

werkveld

Voor KBC als bank-verzekeraar is het belangrijk dat we nieuwe medewerkers laten instromen die over de juiste skills beschikken en een goede basiskennis hebben van de financiële producten om klanten…

Meer
PXL nieuws

Rodrique Tournel

alumnus

Mijn opleiding Financie- en verzekeringswezen betekende mijn toegangsticket tot de financiële wereld. Via een buitenlandse stage kon ik mijn kans wagen in het tweede financiële centrum van…

Meer

De opleiding

Financie- en verzekeringwezenMoney makes the world go round!

Met een bachelordiploma van de grootse Business-school uit de regio heb je de beste carrièremogelijkheden in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en organisaties.  Bovendien is deze opleiding erkend door de Commissie voor Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

De opleiding Bachelor in het Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen is een driejarige bacheloropleiding. Ze bereidt je voor op een loopbaan als financiële duizendpoot. Als je je studie hebt afgerond, weet je veel over financiële producten. Elke situatie waar je later mee te maken krijgt, is weer anders, dus er wordt van je verwacht dat je maatwerk kunt leveren aan je klanten. Jij weet het antwoord op vragen als "Welke verzekeringen zijn verstandig in mijn situatie? Welke hypotheek past het best bij ons inkomen? Welke financiële en juridische valkuilen kan ik tegenkomen in mijn bedrijf?".

Het is een brede, maar tegelijkertijd een gespecialiseerde en praktijkgerichte opleiding.

In het eerste trajectjaar ligt het accent vooral op de ondersteunende opleidingsonderdelen zoals financiële rekentechnieken, financial accounting, economische actualiteit en digital skills. Ook komen beroepsgerichte opleidingsonderdelen aan bod zoals verzekeringen, beleggen en beurs. Daarnaast maak je in je eerste jaar reeds kennis met de vastgoedsector.

In het tweede en derde trajectjaar nemen de beroepsgerichte opleidingsonderdelen toe en zijn deze ingedeeld in een financieel gedeelte en een verzekeringsgedeelte. Er wordt ook aandacht besteed aan de meest recente evoluties in de financiële sector (vb. Fintech). De talen in deze opleiding vormen en trainen je tenslotte tot een professionele communicator.

Je opleiding sluit je af met een stage van 12 weken, die je ook in het buitenland kan volbrengen.
Tijdens de opleiding bezoek je o.a. een beursvloer, ga je op studiereis en volg je seminaries en lezingen bij verschillende organisaties.

In het eerste jaar train je de volgende vaardigheden (skills):

  • Business & Law skills
  • Communication en soft skills
  • ICT skills
  • Professional skills

In het tweede jaar werk je verder aan je communication skills, je soft skills, je ICT skills en je professional skills. In het derde jaar optimaliseer je je communication skills, je soft skills en je professional skills. Via de professional practices (stage en bachelorproef) toon je aan dat je al de verworven skills ook daadwerkelijk in de praktijk kan toepassen. Skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL kernwoorden zijn immers : praktijkgericht -  beroepsgericht – studentgericht.

Studieduur: 3 jaar = 180 studiepunten

Stage: 12 weken stage trajectjaar 3. In binnen- of buitenland.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie
03.02.2020
Lesvrije week

PXL NWS

19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
16.09.2019
Étienne Davignon geeft openingscollege aan Hogeschool PXL
25.04.2019
PXL Breekt UIt 2019

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Griet Beerten

Griet Beerten

opleidingshoofd

+32 474 26 28 70

griet.beerten@pxl.be