Schrijf je in

Groenmanagement

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Agro- en biotechnologie

Schrijf je in
PXL nieuws

Tony Remans

opleidingshoofd

Ben je geboeid door de natuur of door het groen in jouw gemeente en in steden? Planten en dieren interesseren je? Dan is onze opleiding zeker iets voor jou! Binnen de afstudeerrichting Groenmanagement…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Studeren aan PXL-Green & Tech? Dat is kiezen voor een boeiende opleiding waarmee je vele kanten uit kan en waarin de werkzekerheid zeer groot is. Binnen het departement PXL-Green &Tech…

Meer
PXL nieuws

Ignace Schops

werkveld

Natuurbehoud, biodiversiteit, landschapszorg, klimaatverandering, ...
Thema's die de komende jaren wereldwijd aandacht krijgen. We moeten capaciteit en expertise ontwikkelen als kans en als…

Meer
PXL nieuws

Rik Decelle

alumnus

Mijn opleiding Groenmanagement betekent veel voor mij in mijn job als vestigingsverantwoordelijke binnen een sociaal economiebedrijf in natuur-, bos-, groen- en landschapsbeheer. Het…

Meer

De opleiding

Groenmanagement

Geboeid door de groei en bloei van de natuur? Dan ben je hier aan het goede adres! Binnen de afstudeerrichting Groenmanagement leer je het groen om je heen beheren en ontwikkel je een technische en kritische blik voor zowel onze groene ruimte in de stedelijke omgeving als voor natuur- en bosgebieden.

De Bachelor in de Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting Groenmanagement, is een driejarige opleiding.
De focus ligt op de combinatie van theorie en praktijk in thematische blokken (vier blokken per jaar). Een blok begint met twee vakken bestaande uit theorie met daarbij praktijk, oefeningen en/of excursies. Daarna werk je tijdens een case-studie, veldstudie of project met de nodige begeleiding aan concrete opdrachten waarbij je je kennis en vaardigheden direct geïntegreerd toepast.

Het eerste jaar staat in het teken van de nodige basiskennis en -vaardigheden. Hiermee ga je in het tweede jaar verder aan de slag rond de inrichting en het beheer van natuur en openbaar groen en dat volgens een visie die rekening houdt met het hele ecosysteem, met biodiversiteit en met het voordeel dat groen voor mensen heeft.

Je komt in nauw contact met het werkveld gedurende de stages in de tweede en derde trajectschijf. In een eerste stageperiode van een week verken je het werkveld van de groenmanager bij verschillende bedrijven of overheidsinstanties. De tweede stageperiode van vier weken is een doestage. Je rondt je studies af met een stage en bachelorproef van een volledig semester die je in binnen- of buitenland kan uitvoeren bij een bedrijf, overheid of onderzoeksinstelling. Zo heb je al werkervaring nog voor je afgestudeerd bent!

In de derde trajectschijf zijn er meerdere keuzevakken en is er een keuzeproject. Door deze keuzemogelijkheden, gecombineerd met je stage en bachelorproef, kan je je specialiseren in je eigen interessegebied binnen de groensector.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

17.12.2019
Kerstmarkt Studentenraad & Stuvoraad
19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie

PXL NWS

21.11.2019
Natuurbeheerplan voor Nieuwenhoven in samenwerking met Groenmanagement
20.11.2019
Raven Onzea (alumnus PXL-Green & Tech) genomineerd voor Bachelorprijs 2019
02.10.2019
Natuurexcursie Het Zwin

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Tony Remans

opleidingshoofd

+32 476 43 89 92

tony.remans@pxl.be