Schrijf je in

Groenmanagement

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Agro- en biotechnologie

Schrijf je in
PXL nieuws

Tony Remans

opleidingshoofd

Ben je geboeid door de natuur of door het groen in jouw gemeente en in steden? Planten en dieren interesseren je? Dan is onze opleiding zeker iets voor jou! Binnen de afstudeerrichting Groenmanagement…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Studeren aan PXL-Green & Tech? Dat is kiezen voor een boeiende opleiding waarmee je vele kanten uit kan en waarin de werkzekerheid zeer groot is. Binnen het departement PXL-Green &Tech…

Meer
PXL nieuws

Ignace Schops

werkveld

Natuurbehoud, biodiversiteit, landschapszorg, klimaatverandering, ...
Thema's die de komende jaren wereldwijd aandacht krijgen. We moeten capaciteit en expertise ontwikkelen als kans en als…

Meer
PXL nieuws

Tine De Clercq

alumna

In mijn opleiding leerde ik landschap, natuur en openbaar groen waardevol houden of maken. Samen met projectmanagement en communicatievaardigheden was dit de ideale voorbereiding voor mijn huidige…

Meer

Jouw opleiding

Groenmanagement

Kan de natuur je bekoren? Of ben je geboeid door het groen in jouw gemeente of stad? Binnen de afstudeerrichting Groenmanagement leer je het groen om je heen beheren. Je ontwikkelt een technische en kritische blik voor zowel onze groene ruimte in de stedelijke omgeving als voor natuur- en bosgebieden. Bouw mee aan een groene toekomst!

  • Je begint aan een groen avontuur van drie jaar (180 studiepunten).
  • In het eerste jaar ligt de focus op de nodige basiskennis en -vaardigheden rond vier grote thema's: bodem en plant, functionele levensgemeenschappen, projectmanagement en landschap, ecologie en milieu.
  • In het tweede jaar verdiep je je kennis rond de inrichting en het beheer van natuur en openbaar groen. Dit allemaal volgens een visie die rekening houdt met het hele ecosysteem en de biodiversiteit.
  • Je maakt kennis met het werkveld tijdens de stages in het tweede en derde jaar.
  • Je opleiding afsluiten in schoonheid doe je met een stage en bachelorproef van een volledig semester. Je kan je stage doorlopen bij een bedrijf, overheid of onderzoeksinstelling. Je kan zelfs je grenzen verleggen en je stage in het buitenland doen. Als dat geen mooie opportuniteit is!
  • Je werkt niet enkel aan vakgerelateerde vaardigheden. Je werkt ook aan je persoonlijke professionele ontwikkeling rond onderzoek, duurzaamheid, internationalisering en ondernemen.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

26.02.2020
PXL-Green & Tech4Life-quiz
06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit

PXL NWS

18.01.2020
Ook in Vlaanderen neemt het risico op bosbranden toe
13.12.2019
Studenten Voedingsmiddelentechnologie (PXL-Green & Tech) naar Sopraco
04.12.2019
Internationale week PXL-Green & Tech

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Tony Remans

opleidingshoofd

+32 476 43 89 92

tony.remans@pxl.be