Inschrijven

Health care management

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Office management

Inschrijven

Jouw opleiding

Medical management assistant

Ben je gefascineerd door de medische wereld en wil je je job met hart en ziel uitvoeren? Ben je ook nog eens communicatief, met een oog voor detail? Dan is deze opleiding perfect voor jou! Je bent een efficiënte en flexibele office manager met heel wat kennis van de medische wereld. Kortom, jij hebt de leiding van een medisch secretariaat en stuurt de organisatie ervan aan. Jij bent de rechterhand van artsen.

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op medisch en organisatorisch avontuur.
  • In het eerste jaar ligt de focus op de algemene vorming en de talenkennis (Nederlands, Frans, Engels, Duits). Ook je kennis van het bedrijfsleven wordt onder handen genomen via de opleidingsonderdelen economie, boekhouden in de gezondheidssector en algemeen, burgerlijk en handelsrecht.
  • Leer goochelen met de Officepakketten en werk medische verslagen uit met behulp van pc, dictafoon en spraaktechnologie.
  • Ook medische terminologie komt aan bod. Maar maak je geen zorgen: hier heb je geen voorkennis van Latijn of Grieks voor nodig!
  • Voel je thuis in de medische wereld en vergaar de juiste dosis patiënteninzicht dankzij een project. Hierin ga je een professional uit het werkveld bevragen over de taken en de werkomgeving.
  • In het tweede jaar wordt het allemaal wat beroepsgerichter. We vatten de studie van de sociale administratie aan met praktische registratietechnieken. Zo leer je op een professionele manier medische en financiële gegevens te noteren en te ordenen.
  • Je gaat ook echt de werkvloer op tijdens een snuffelstage van twee weken. Je leert de apparatuur efficiënt gebruiken en tips en tricks om een secretariaat goed te organiseren.
  • Je opleiding afsluiten in schoonheid doe je met een stage van minimaal dertien weken in België of in het buitenland. Een mooie praktische aanvulling op je cv gegarandeerd!

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

Gefascineerd door de medische wereld voer je je job als medical management assitant met hart en ziel uit. Ook ben je communicatief en heb je oog voor precisie. Je combineert de klassieke skills van…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

dr. Yves Breysem

werkveld

Als medical management assistant combineer je de klassieke vaardigheden van de management assistant met een goede kennis van de medische wereld en de geneeskundige deontologie. Je bent de vertrouwenspersoon…

Meer
PXL nieuws

Katrien Schuurmans

alumna

Drie jaar een praktijkgerichte opleiding gevolgd met interessante hoofdvakken (medische terminologie, anatomie en fysiologie, psychologie, ...) en andere vakken (economie, talen, informaticatools,…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

+ 32 485 84 99 88

kirsten.tomsin@pxl.be