Schrijf je in

Healthcare management

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Office management

Schrijf je in
PXL nieuws

Nash Vlachos

opleidingshoofd

Gefascineerd door de medische wereld voer je je job als medical management assitant met hart en ziel uit. Ook ben je communicatief en heb je oog voor precisie. Je combineert de klassieke skills van…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

dr. Yves Breysem

werkveld

Als medical management assistant combineer je de klassieke vaardigheden van de management assistant met een goede kennis van de medische wereld en de geneeskundige deontologie. Je bent de vertrouwenspersoon…

Meer
PXL nieuws

Katrien Schuurmans

alumna

Drie jaar een praktijkgerichte opleiding gevolgd met interessante hoofdvakken (medische terminologie, anatomie en fysiologie, psychologie, ...) en andere vakken (economie, talen, informaticatools,…

Meer

De opleiding

Medical management assistant

Gefascineerd door de medische wereld voer je je job als medical management assitant met hart en ziel uit. Ook ben je communicatief en heb je oog voor precisie. Je combineert de klassieke skills van de management assistant met een goede kennis van de medische wereld. Kortom, je bent het hart van het medisch secretariaat en de rechterhand van de artsen!

Met deze drie kernwoorden zit je goed: studentgericht - praktijkgericht – beroepsgericht.

Tijdens de driejarige opleiding krijg je een degelijke, professionele bacheloropleiding die je klaarstoomt voor de arbeidsmarkt.

In trajectschijf 1 ligt het accent vooral op de algemene vorming en de talenkennis (Nederlands - Frans - Engels - Duits). Je maakt ook vlug kennis met het gewone bedrijfsleven via de opleidingsonderdelen economie, boekhouden in de gezondheidssector en algemeen, burgerlijk en handelsrecht.
Met een degelijke kennis van de Officepakketten leer je medische verslagen uitwerken met de hulp van pc, dictafoon en spraaktechnologie. Daarnaast komt medische terminologie aan bod. Hier heb je geen voorkennis van Latijn of Grieks voor nodig!
Je moet je thuis voelen in de medische wereld en inzicht hebben in wat er met de patiënt gebeurt. Dit realiseren we o.a. via een project waarin je een medical management assistant gaat bevragen over haar taken en werkomgeving.

Vanaf trajectschijf 2 wordt de opleiding nog meer beroepsgericht. De studie van de sociale administratie wordt aangevuld met registratietechnieken. Hier leer je op een professionele manier medische en financiële gegevens noteren en ordenen.
Tijdens een snuffelstage van twee weken ben je voor het eerst operationeel in de gezondheidszorg. Je leert niet alleen apparatuur efficiënt gebruiken, maar ook een secretariaat goed organiseren.

Aan het einde van trajectschijf 3 kan je kiezen voor een stage van minimaal 13 weken in België of in het buitenland.
Ook zijn er een aantal real-life projecten zoals een groepspraktijk reorganiseren of een bijscholing medische terminologie geven aan onthaalbedienden in een ziekenhuis.
Bovendien staat er een vijfdaagse studiereis naar Blois in Frankrijk op het programma.

Studieduur: 3 jaar = 180 studiepunten.

Stages: 

  • Minimaal 12 weken in binnen-of buitenland in trajectschijf 3
  • Oriëntatiestage van 2 weken in trajectschijf 2

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

28.10.2019
Herfstvakantie
07.11.2019
Infosessie compenserende software
11.11.2019
Wapenstilstand: vrije dag

PXL NWS

19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
16.09.2019
Étienne Davignon geeft openingscollege aan Hogeschool PXL
25.04.2019
PXL Breekt UIt 2019

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infodag

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Kirsten Tomsin

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

kirsten.tomsin@pxl.be