In welk studentenresto eet je de beste spaghetti? Bekende pizzabakker proeft bij PXL
"Beter dan in veel Vlaamse brasserieën”
Niets zo studentikoos als een dampend bord spaghetti bolognese. Pizzakampioen Rocco Cagliostro schoof mee aan in de drie grootste studentenrestaurants van Limburg en kroonde er zijn favoriet: “De pasta is hier beter dan in veel Vlaamse brasserieën”, zegt hij over de spaghetti van PXL-Catering.
Cagliostro is één van ’s werelds beste pizzabakkers, met 24 (inter)nationale trofeeën op de kast. De liefde voor gastronomie kreeg hij van thuis uit mee: Vlaamse kost én de gerechten van zijn Italiaanse nonna. Zijn eigen zaak, Rocco Cagliostro in Genk, werd in 2022 door onze krant verkozen tot beste pizzeria van Limburg.
“Aan de toog van PXL stelt de chef zelf je bord samen. Voor je neus gaat de pasta in het water, achter de toog blinken pakken De Cecco en een doos olijfolie van Pantaleo. Zelfs de tomaten zijn van Mutti, topproducten die zich vertalen in het bord. De portie? Royaal: véél pasta en nog meer saus. Voor de fijnproevers misschien net iets té veel saus, maar welke student maalt daarom?
"De smaak is rijk en gelaagd, duidelijk het resultaat van een saus die urenlang zachtjes heeft gesudderd. Wortel, selder, rode wijn: het zit er allemaal in. Het gehakt mocht iets fijner, maar de pasta was perfect al dente. Pluspunten: brood erbij, keuze uit klassieke parmigiano, een kaasblend of een vegan alternatief. En ja: hier staat spaghetti bolognese élke dag op het menu. De pasta is hier beter dan in veel Vlaamse brasserieën.”
Prijs: 5,9 euro voor studenten, 7,2 euro voor collega’s en 9,9 euro voor externen
Score: 9/10
Over de auteur
Hogeschool PXL
De hogeschool met het netwerk