Inschrijven

Rechtspraktijk

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Inschrijven

Jouw opleiding

Je bent gepassioneerd door recht en juridische zaken en wil dat op een praktijkgerichte manier leren kennen. Een diploma Rechtspraktijk opent de deuren naar de juridische wereld, maar ook naar andere bedrijven en organisaties. Je kan haast overal terecht.

  • Je wordt gedurende drie jaar (180 studiepunten) ondergedompeld in de rechtspraktijk.
  • Je leert hoe je wetten vlot weet terug te vinden in je wetboek. Het is op die manier dat je cases oplost. Daarom leggen we je eerst de theorie in grote lijnen uit en vertellen we je waar je de toepasselijke wetgeving kan vinden.
  • Je verruimt je juridische kennis met algemene vaardigheden als talen, bedrijfsadministratie, ICT-skills. Verder dompelen we je onder in de economische actualiteit.
  • Jezelf onderscheiden op de competitieve werkvloer? Dat kan dankzij onze sterk praktijkgerichte aanpak. Deze aanpak ondervind je zelf tijdens een twaalf weken durende stage bij een advocaat, notaris, deurwaarder, op een rechtbank, in een bedrijf ... of zelfs in het buitenland. We hebben stageplaatsen in Straatsburg, Australië en de VS. Allemaal mooie ervaringen om toe te voegen aan je cv.
  • Je verworven skills in de praktijk toepassen? Dat doe je via de professional practices (stage en bachelorproef).
  • Skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL-kernwoorden zijn immers praktijkgericht - beroepsgericht - studentgericht.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

  

PXL nieuws

Yoni Daniels

student

Rechtspraktijk aan Hogeschool is een opleiding die business gericht is. Dat schept voordelen voor de toekomst. Hierdoor verbreed ik mijn kennis en ben ik later binnen een bedrijf niet gebonden aan…

Meer
PXL nieuws

Ina Rens

alumna

De opleiding Rechtspraktijk heeft mij zeker voorbereid op mijn huidige job, zelfs al is het Belgisch recht niet van toepassing in Dubai. Als ik één tip mag geven aan nieuwe studenten is het: geef…

Meer
PXL nieuws

Maxime Monard

ambassadeur

Het is mijn overtuiging dat het advocatenkantoor van de toekomst minder advocaten zal tellen en meer softwareontwikkelaars, sales- en marketingprofielen en vooral paralegals. De opleiding Rechtspraktijk…

Meer
PXL nieuws

Karel-Jan Vandormael

opleidingshoofd

Je bent geïnteresseerd in recht en juridische zaken, en wil dit op een praktijkgerichte manier leren kennen. Een diploma Rechtspraktijk opent de deuren naar de juridische…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Karel-Jan Vandormael

opleidingshoofd

+32 484 80 58 11

kareljan.vandormael@pxl.be