Schrijf je in

Rechtspraktijk

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Schrijf je in
PXL nieuws

Karel-Jan Vandormael

opleidingshoofd

Je bent geïnteresseerd in recht en juridische zaken, en wil dit op een praktijkgerichte manier leren kennen. Een diploma Rechtspraktijk opent de deuren naar de juridische…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Mike Dautzenberg

werkveld

Rechtspraktijk heeft mij vooral geleerd om kritisch te leren nadenken over bepaalde zaken waardoor het ook een goede basis vormt voor mijn werk, voor bijkomende opleidingen of om verder te studeren.

Meer
PXL nieuws

Ina Rens

alumna

De opleiding Rechtspraktijk heeft mij zeker voorbereid op mijn huidige job, zelfs al is het Belgisch recht niet van toepassing in Dubai. Als ik één tip mag geven aan nieuwe studenten is het: geef…

Meer

Jouw opleiding

Rechtspraktijk

Je bent gepassioneerd door recht en juridische zaken en wil dat op een praktijkgerichte manier leren kennen. Een diploma Rechtspraktijk opent de deuren naar de juridische wereld, maar ook naar andere bedrijven en organisaties. Je kan haast overal terecht.

  • Je wordt gedurende drie jaar (180 studiepunten) ondergedompeld in de rechtspraktijk.
  • Je leert hoe je wetten vlot weet terug te vinden in je wetboek. Het is op die manier dat je cases oplost. Daarom leggen we je eerst de theorie in grote lijnen uit en vertellen we je waar je de toepasselijke wetgeving kan vinden.
  • Je verruimt je juridische kennis met algemene vaardigheden als talen, bedrijfsadministratie, ICT-skills. Verder dompelen we je onder in de economische actualiteit.
  • Jezelf onderscheiden op de competitieve werkvloer? Dat kan dankzij onze sterk praktijkgerichte aanpak. Deze aanpak ondervind je zelf tijdens een twaalf weken durende stage bij een advocaat, notaris, deurwaarder, op een rechtbank, in een bedrijf ... of zelfs in het buitenland. We hebben stageplaatsen in Straatsburg, Australië en de VS. Allemaal mooie ervaringen om toe te voegen aan je cv.
  • Je verworven skills in de praktijk toepassen? Dat doe je via de professional practices (stage en bachelorproef).
  • Skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL-kernwoorden zijn immers praktijkgericht - beroepsgericht - studentgericht.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Aanvullingstrajecten

Een combinatie tussen werken en studeren is perfect mogelijk!

We houden rekening met eerder verworven competenties en wanneer je reeds aan het werk bent, zorgen we voor een aangepaste onderwijs- en examenregeling (faciliteiten voor werkstudenten).

Een groot deel (ongeveer drie vierde) van de opleiding kan je eventueel ook in avondonderwijs doen dankzij onze zeer nauwe samenwerking met PCVO Limburg. Hiervoor moet je eerst een graduaatsdiploma behalen bij PCVO Limburg en vervolgens een aanvullingstraject volgen om dat diploma om te zetten naar een professionele bachelor. Voor dat laatste deel voorzien we faciliteiten en blended learning om de combinatie werk-studie mogelijk te maken.

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit
01.05.2020
Dag van de arbeid: vrije dag

PXL NWS

09.12.2019
Studenten Rechtspraktijk krijgen gastcollege over burenbemiddeling
07.11.2019
Persrechter Ariane Braccio op bezoek bij studenten Rechtspraktijk (PXL-Business)
24.10.2019
Prof. Lieve Dams geeft gastcollege over (on)toerekeningsvatbaarheid

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Karel-Jan Vandormael

opleidingshoofd

+32 484 80 58 11

kareljan.vandormael@pxl.be