Schrijf je in

Accountancy-fiscaliteit

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Schrijf je in
PXL nieuws

Griet Beerten

opleidingshoofd

Met een bachelordiploma van de grootste businessschool uit de regio heb je de beste carrièremogelijkheden in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en organisaties of als zelfstandig accountant.…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Johan De Coster

werkveld

Het internationale bedrijfsleven heeft dringend nood aan méér professionelen binnen de accountancysector. Er wachten boeiende, afwisselende en goedbetaalde jobs voor afgestudeerden Accountancy-fiscaliteit.

Meer
PXL nieuws

Bob Costermans

alumnus

De opleiding Accountancy-fiscaliteit alsook de hogeschool zijn een start van een nieuw en rijker leven in een toffe, jonge en aangename omgeving waar je buiten stapt met een gezonde dosis…

Meer

De opleiding

Accountancy-fiscaliteit

Met een bachelordiploma van de grootse Business-school uit de regio heb je de beste carrièremogelijkheden in de financiële wereld, binnen talloze bedrijven en organisaties, bij de overheid of als zelfstandig accountant. 

De opleiding Bachelor in het Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Accountancy-fiscaliteit is een driejarige bacheloropleiding. Naast een aantal ondersteunende opleidingsonderdelen krijg je in je eerste trajectjaar ook meteen een aantal opleidingsonderdelen die specifiek zijn voor je afstudeerkeuze, zoals o.a. btw, personenbelasting, accounting en ondernemingsrecht. In het tweede en derde trajectjaar nemen de beroepsgerichte opleidingsonderdelen toe en bestaan deze voornamelijk uit typische accountancyvakken en gespecialiseerde fiscale inhouden.

ICT-integratie is altijd een vast gegeven. Het laptopgebruik is dus niet weg te denken uit deze opleiding en geïntegreerde projecten vormen de rode draad. Je opleiding sluit je af met een stage van 12 weken, die je ook in het buitenland kan volbrengen. Tijdens je opleiding ga je ook op studiereis naar Straatsburg en Luxemburg.

In het eerste jaar train je de volgende vaardigheden (skills): 

  • Business & Law skills
  • Communication en soft skills
  • ICT skills
  • Professional skills

In het tweede  jaar werk je verder aan je communication skills, je soft skills, je ICT skills en je professional skills. In het derde jaar optimaliseer je je communication skills, je soft skills en je professional skills. Via de professional practices (stage en bachelorproef) toon je aan dat je al de verworven skills ook daadwerkelijk in de praktijk kan toepassen. Skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL kernwoorden zijn immers : praktijkgericht - beroepsgericht - studentgericht.

Studieduur: 3 jaar = 180 studiepunten

Stage: 12 weken stage trajectjaar 3. In binnen- of buitenland.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie
03.02.2020
Lesvrije week

PXL NWS

19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
16.09.2019
Étienne Davignon geeft openingscollege aan Hogeschool PXL
25.04.2019
PXL Breekt UIt 2019

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infodag

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Griet Beerten

Griet Beerten

opleidingshoofd

+32 474 26 28 70

griet.beerten@pxl.be